Grad Rijeka i HNK Ivana pl. Zajca u okviru provedbe projekta 5. ansambl organiziraju kreativne radionice iz područja izvedbenih i likovnih umjetnosti za mlade s teškoćama u razvoju i /ili osobe s invaliditetom, u dobi od 15 do 25 godina, s ciljem formiranja novog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, kojeg će činiti upravo spomenute skupine.

ŠTO JE 5.ANSAMBL?

Radim se o inovativnom eksperimentalnom projektu, u kojem će se kroz kreativne radionice iz područja izvedbenih i likovnih umjetnosti, u HNK Ivana pl. Zajca, s mladima raditi na razvoju znanja i vještina, koje će im u konačnici omogućiti i lakši pristup radu u kazalištu, odnosno osigurati im i ekonomsko uključivanje na tržište rada.

Provedba projekta započela je 8. 2. 2018. i trajat će 18 mjeseci. Ukupna vrijednost  projekta iznosi 797.785,15 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europske Unije. Kroz projekt, suradnja je ostvarena s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka, čiji su polaznici djeca i mladi s teškoćama u razvoju i /ili invaliditetom te s udrugom Rijeka 21, čiji članovi su mladi s Downovim sindromom.

KREATIVNE RADIONICE

Aktivnosti se provode u radioničkom obliku tijekom tjedna, kontinuirano u razdoblju od travnja 2018. – lipnja 2019. g., s izuzetkom srpnja i kolovoza. Točna dinamika rada detaljno će se dogovoriti nakon upoznavanja s polaznicima.

Svaku radionicu vodit će stručni voditelj u suradnji s edukacijskim rehabilitatorom, a radionice će se održavati u prostorima Centra za odgoj i obrazovanje i HNK Ivana pl. Zajca te su osigurani potrebni materijali i okrjepa.

Putem javnog poziva odabrat će se 20 mladih s teškoćama u razvoju i /ili invaliditetom u dobi od 15 do 25 godina koji će sudjelovati u pripremnoj kreativnoj radionici Igra i kreativnost, koja će rezultirati selekcijom deset polaznika za daljnje sudjelovanje na ostalim kreativnim radionicama.

ROK PRIJAVE

Prijava se podnosi putem ispunjenog Prijavnog obrasca koji je potrebno dostaviti isključivo u elektroničkom obliku na adresu elektroničke pošte visnja.visnjic-karkovic@rijeka.hr

Broj sudionika je ograničen na 20 osoba. Prijave se zaprimaju do popunjenja mjesta, a najkasnije do 16. ožujka 2018.

 

Europski socijalni fond