Coworking je oblik poduzetništva temeljen na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom poslovnom prostoru.

Riječka razvojna agencija Porin uspostavila je početkom 2015. godine prvi otvoreni radni prostor – coworking space, u gradu Rijeci, sa željom da obogati ponudu usluga poduzetnicima i obrtnicima.

Riječ je o prostoru za rad koji se može unajmiti te je namijenjen poduzetnicima koji nemaju potrebu za vlastitim prostorom ili im vlastiti poslovni prostor u određenim situacijama (poslovni sastanci, prezentacije) ne zadovoljava njihove specifične potrebe.

Otvoreni radni prostori koriste se temeljem zahtjeva upućenog Porinu, koji utvrđuje satnicu korištenja otvorenih radnih prostora. Naknadu za korištenje utvrđuje Porin, uz suglasnost Grada, Odjela gradske uprave za poduzetništvo.

Openspace coworking prostor s kapacitetom od 25 radnih mjesta nalazi se u centru RiHub, na adresi Ivana Grohovca 1a. Namijenjen je stalnom ili povremenom radu poduzetnika i freelancera, a do kraja 2021. godine korištenje prostora je besplatno.

Pored toga, korisnicima su na raspolaganju i konferencijska dvorana i soba za sastanke. Dodatne informacije i kontakt za rezervacije navedenih prostora nalaze se na donjoj poveznici.