Coworking je oblik poduzetništva temeljen na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom poslovnom prostoru.

Riječka razvojna agencija Porin uspostavila je početkom 2015. godine prvi otvoreni radni prostor – coworking space, u gradu Rijeci, sa željom da obogati ponudu usluga poduzetnicima i obrtnicima.

Riječ je o prostoru za rad koji se može unajmiti te je namijenjen poduzetnicima koji nemaju potrebu za vlastitim prostorom ili im vlastiti poslovni prostor u određenim situacijama (poslovni sastanci, prezentacije) ne zadovoljava njihove specifične potrebe.

Otvoreni radni prostori koriste se temeljem zahtjeva upućenog Porinu, koji utvrđuje satnicu korištenja otvorenih radnih prostora. Naknadu za korištenje utvrđuje Porin, uz suglasnost Grada, Odjela gradske uprave za poduzetništvo.

Drugi coworking prostor u Rijeci s 35 radnih mjesta otvoren je u prostorima novog kulturnog centra u Rijeci, RiHuba.

Coworking u RiHubu je prvenstveno namijenjen nezavisnim djelatnicima u kulturnim i kreativnim, ali i ostalim industrijama, koji žive ili privremeno borave u Rijeci, a nemaju jedinstveno mjesto za rad.

Do daljnjega prostor za coworking može se koristiti bez naknade.