Novim poduzetnicima poticaj se pruža putem inkubatora, dok se putem coworkinga pruža mogućnost umrežavanja i rada u zajedničkom poslovnom prostoru.

Grad Rijeka jedan je od prvih gradova u Hrvatskoj koji je još 2006. godine prepoznao važnost pomoći poduzetnicima u početnoj fazi realizacije poduzetničkih ideja i poduhvata. U tom su kontekstu oformljena dva poduzetnička inkubatora koji riječkim poduzetnicima nude povoljne uvjete najma poslovnog prostora. Poduzetničkim inkubatorom za račun Grada upravlja Riječka razvojna agencija Porin.

Također, slijedom kretanja na tržištu rada i zahtjeva mlađe populacije za ulazak u svijet poduzetništva,Grad Rijeka je krajem 2012. godine krenuo sa projektom Start-up inkubatora za mlade. Start-up inkubator namijenjen je studentima te mladim osobama ili timovima do 29 godina starosti kojima ja uz besplatnu mentorska i savjetodavnu pomoć data mogućnost razvoja vlastite poslovne ideje.

Riječka razvojna agencija Porin uspostavila je početkom 2015. godine prvi otvoreni radni prostor – coworking space, u gradu Rijeci, sa željom da obogati ponudu usluga poduzetnicima i obrtnicima.