Startup inkubator namijenjen je fizičkim osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju.

Startup inkubator je centar za podršku u kojem korisnici timski ili samostalno razvijaju vlastitu poslovnu ideju od samog početka pa do faze kada je spremna za realizaciju.

Startup inkubator svojim korisnicima kroz besplatni osmomjesečni program omogućuje:

  • Edukaciju kroz specijalizirana predavanja i radionice
  • Mentorsku podršku u razradi poslovne ideje i pomoć u rješavanju izazova
  • Radni prostor s pristupom brzom internetu u trajanju od godine dana te fair use korištenje ostalih kapaciteta centra RiHub
  • Pomoć u izradi, validaciji i implementaciji poslovnog plana
  • Tehničku pomoć u izradi prototipa za inovativne ideje s komercijalnim potencijalom
  • Povezivanje s potencijalnim investitorima
  • Sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim startup događajima i umrežavanje sa startup zajednicom
  • Novčane potpore za najbolje timove namijenjene pokretanju poslovanja na području grada Rijeke.

Razvoj i upravljanje programom

Startup inkubator započeo je s radom u veljači 2013. sa svrhom podrške razvoju novih poslovnih ideja. Inkubator je u prvih pet godina bio namijenjen isključivo mladim osobama do 30 godina, a od studenog 2018. dobna je granica ukinuta. U istom periodu uvedene su novčane nagrade najboljim timovima svake generacije polaznika, a program je unaprjeđen novim edukacijama i značajnim proširenjem mentorske mreže. Od veljače 2021. godine Startup inkubator nastavlja djelovati na novoj adresi, u okviru centra RiHub, stavljajući time dodatne prostorne kapacitete i usluge korisnicima na raspolaganje.

Startup inkubator integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke. Program i aktivnosti Startup inkubatora realiziraju se u suradnji s partnerima: Riječka razvojna agencija PORIN, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Infobip d.o.o., Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Rijeci, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Obrazovna grupacija PAR.

Novosti

Ponedjeljak, 6. rujan 2021.

Poziv za ulazak u Startup inkubator Rijeka

Što Startup inkubator omogućuje? Besplatni (pred)inkubacijski program u trajanju od osam mjeseci, koji uključuje: 35+ radionica i predavanja za stjecanje svih potrebnih znanja i vještina koje su vam potrebne kao budućem poduzetniku radni prostor u centru RiHub s brzim internetom u trajanju od godinu dana mentorsku podršku u razvoju poslovne ideje: 50 stručnjaka i poduzetnika…

Više informacija