Startup inkubator namijenjen je fizičkim osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju.

Startup inkubator Rijeka je centar za podršku u okviru kojeg potencijalni i budući poduzetnici timski ili samostalno razvijaju vlastitu poslovnu ideju, od samog početka pa do faze kada je spremna za tržište.

Program inkubacije besplatan je za sve korisnike i  traje osam mjeseci, a uključuje i omogućuje sljedeće usluge i pogodnosti:

  • Edukacije kroz specijalizirana predavanja i radionice
  • Podršku stručnih mentora u razradi poslovne ideje i pomoć u rješavanju izazova
  • Radni prostor s pristupom brzom internetu u trajanju od godine dana te fair use korištenje ostalih kapaciteta centra RiHub
  • Pomoć u izradi i provedbi poslovnog plana
  • Podršku u izradi prototipa za inovativne ideje s komercijalnim potencijalom
  • Povezivanje s potencijalnim investitorima
  • Sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim startup događajima i umrežavanje sa startup zajednicom
  • Novčane potpore za najbolje timove namijenjene pokretanju poslovanja na području grada Rijeke.

Razvoj i upravljanje programom

Startup inkubator započeo je s radom u veljači 2013. sa svrhom podrške razvoju novih poslovnih ideja i poticanja samozapošljavanja. Inkubator je u prvih pet godina postojanja bio namijenjen isključivo mladim osobama u dobi do 30 godina, a od studenog 2018. ta je dobna granica ukinuta. Istodobno su uvedene i novčane potpore najboljim timovima svake generacije polaznika, a program je unaprjeđen novim edukacijama i značajnim proširenjem mentorske mreže. Od veljače 2021. godine Startup inkubator djeluje u okviru centra RiHub, stavljajući time dodatne prostorne kapacitete i usluge korisnicima na raspolaganje.

Startup inkubator integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke. Program i aktivnosti Startup inkubatora realiziraju se u suradnji s partnerima: Riječka razvojna agencija PORIN, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Infobip d.o.o., Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Rijeci, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Obrazovna grupacija PAR.

Novosti

Petak, 19. travanj 2024.

Startup Lite: top teme za male poduzetnike

Proljetno izdanje specijaliziranog programa Startup inkubatora Startup Lite broji četiri radionice na neke od top-tema suvremenog poduzetništva. Edukacije vode iskusni poduzetnici i stručnjaci, a sve se odvija u prvoj polovici svibnja u centru RiHub. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno uz obaveznu prethodnu prijavu.

Više informacija

Četvrtak, 28. rujan 2023.

Startup inkubator Rijeka proslavio 10 godina postojanja

Prigodnim programom u RiHubu proslavljeno je 10 godina postojanja Startup inkubatora Rijeka, projekta koji je integralni dio Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke i koji omogućuje zainteresiranima da kroz proces poduzetničke inkubacije razvijaju svoje poduzetničke ideje.

Više informacija