Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri – akronim nastao od engleskog naziva Science and Technology Park of the University of Rijeka) osnovan je u kolovozu 2008. godine od strane Sveučilišta u Rijeci uz podršku Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije kao partnera u projektu. Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u programu je i razvoja tehnologijske infrastrukture – TEHCRO sufinanciranom od strane Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO d.o.o.).
Svrha osnivanja Znanstveno-tehnologijskog parka jest da se kroz sinergiju znanstvenih, tehnologijskih i poduzetničkih potencijala Sveučilišta i regije potakne brži razvoj
znanosti i poduzetništva i tako stvore dodatne vrijednosti koje će doprinijeti bržem ekonomskom razvoju i konkurentnosti regije i zemlje.
Usluge koje nudi Znanstveno-tehnologijski parku suradnji s Uredom za Transfer Tehnologija (UTT) Sveučilišta u Rijeci strukturirani su oko tri programa:
1. zaštita i transfer intelektualnog vlasništva,
2. inkubacija poduzetnika (tzv. spin-off tvrtke),
3. licenciranje i komercijalizacija novonastalog proizvoda i-ili intelektualnog vlasništva.
Osim toga, Znanstveno-tehnologijski park nudi samostalno ili u suradnji s poslovnim partnerima savjetodavne usluge i potpore na temelju ugovora o poslovnoj suradnji koje uključuju: osmišljavanje strategije razvoja i implementacije poslovanja, konzultacije pri izradi i/ili izrada poslovnog plana, istraživanje i analiza tržišta, istraživanje i analiza konkurencije i tehnoloških trendova, poboljšanje proizvodno-poslovnih procesa, osmišljavanje strategija pristupa potencijalnim investitorima, kupcima i dobavljačima, nadzor i mentorstvo poslovanja, savjetovanje u marketinškim aktivnostima, potpora u postupku osnivanja tvrtke, analiza poslovanja, pomoć u prikupljanju sredstava, menadžmentu ljudskih potencijala,  pronalasku adekvatne profesionalne usluge na tržištu i povezivanje s partnerima u industriji u zemlji i svijetu.

Znanstveno-tehnologijski park je lociran u centru novog Sveučilišnog kampusa na Trsatu, u renoviranoj zgradi s preko 3000 m2 korisne površine, na adresi Slavka Krautzeka 83/A.