Grad Rijeka dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoći samozaposlenim roditeljima čime omogućuje njihov lakši povratak na tržište rada.

Tko može dobiti pomoć?

Pomoć mogu dobiti hrvatski državljani i stranci s prebivalištem, odnosno stalnim boravkom u Rijeci, koji u Rijeci obavljaju gospodarsku djelatnost obrta, domaće radinosti ili sporednog zanimanja i to kao glavnu i jedinu djelatnost (u slučaju da su vlasnici obrta uvjet je i da su jedine zaposlene osobe u obrtu) i uz to ostvaruju pravo na rodiljni dopust, roditeljski dopust ili dopust za njegu djeteta s teškoćama u razvoju na temelju samozapošljavanja. Uvjet je da prosječna mjesečna naknada u posljednja tri mjeseca korištenja dopusta nije bila viša od 663,61 eura. Uz to, važan uvjet za dobivanje pomoći jest i da je privremena obustava obavljanja djelatnosti zbog dopusta trajala najmanje šest mjeseci neprekidno, kao i da je nakon tog razdoblja nastavljeno obavljanje djelatnosti.

Kako ostvariti pomoć?

Zahtjev za dobivanje ove pomoći podnosi se u šalter-sali Grada Rijeke, Titov trg 3 (Pisarnica), radnim danom od 8.30 do 15.30 sati, putem e-pošte na zdravstvo@rijeka.hr ili putem pošte na adresu Grad Rijeka, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života, Korzo 16, 51000 Rijeka.