Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije koji se obilježava na državnoj razini s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Cilj Rijeke psihologije je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića u različitim prostorima na području grada Rijeke i okolice.

Programom su obuhvaćene razne teme, a aktivnosti su namijenjene građanima svih generacija. Iz godine u godinu aktivnosti manifestacije sve više rastu i posjećuje ih sve više ljudi, iz čega se može zaključiti da su Riječani itekako zainteresirani za psihologiju. Rijeku psihologije organizira Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci u suradnji s brojnim partnerima, a jedan od pokrovitelja manifestacije je i Grad Rijeka.

Rijeka psihologije nagrađena je nizom strukovnih priznanja i nagrada, kao i državnom nagradom za znanost, a ima i humanitarni karakter. Naime, od 2012. godine prodajom promotivnih materijala na štandovima od manifestacije „Rijeka psihologije“ prikupljena su sredstva za:

  • uređenje Odjela za djecu i adolescente Psihijatrijske bolnice Lopača (2012.)
  • Odjel za neurokognitivnu rehabilitaciju Psihijatrijske bolnice Rab (2013.)
  • nabavu specijaliziranih didaktičkih igračaka za senzomotornu terapiju za djecu s motoričkim oštećenjima u Dječjem vrtiću Rijeka (2014.)
  • nabavu opreme za Centar za rehabilitaciju Fortica, Kraljevica (2015.)
  • nabavu softverske opreme koja će djeci i edukacijskim rehabilitatorima Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka olakšati svakodnevni rad (2016.)
  • opremanje kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka (2017.)

Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama Rijeka psihologije.

 

Utorak, 16. veljača 2021.

Otvorena jubilarna Rijeka psihologije

Online pozdravnim govorima i predavanjem započela je jubilarna, 10. Rijeka psihologije, koja do 21. veljače pod sloganom „Čuvajmo mentalno zdravlje“ donosi niz predavanja i radionica.

Više informacija

Petak, 14. veljača 2020.

Idućeg tjedna započinje Rijeka psihologije

U sklopu 13. Tjedna psihologije, od ponedjeljka, 17. do nedjelje, 23. veljače, u Rijeci i okolici održat će se 9. po redu „Rijeka psihologije“. Cilj ove manifestacije je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu.

Više informacija