SULPiTER projekt započeo je u lipnju 2016. godine s proračunom od gotovo 2,5 milijuna eura, a krajnji mu je cilj bio razvoj Održivih urbanih logističkih planova u 7 funkcionalnih urbanih područja Središnje Europe.

Nakon tri godine istraživanja, transnacionalnih i komparativnih studija, SULPiTER partnerstvo okupilo se na sastanku u Bologni od 13. do 15. svibnja 2019., za završni događaj projekta.

Projekt je temeljito razradio pitanja kao što su povećanje intenziteta i fragmentacije toka teretnog prijevoza, znatnog povećanja prometa u logistici i multimodalnim čvorovima te sukobljeni odnos između mobilnosti putnika i prijevoza tereta.

Završni trodnevni događaj u Bologni odvijao se na sljedeći način: u ponedjeljak 13. svibnja, u sjedištu Metropolitan City u Via Zamboni znanstveni odbor sastao se predstaviti rezultate postignute tijekom transnacionalnog partnerstva u prisutnosti europskih stručnjaka; u utorak 14. svibnja, u Zanhotel Europa, Boldrini organizirana su dva okrugla stola: prvi vezan uz stajališta političkih aktera o funkcionalnim urbanim sredinama na kraju projekta; drugi o važnosti međunarodne suradnje prilikom definiranja održivog planiranja; u srijedu, 15. svibnja, posljednji sastanak projektnih partnera.

 

Skip to content