Stadion NK Orijent

Tijekom 2019. godine izvedeno je uređenje i opremanje Nogometnog igrališta Krimeja, čime je standard stadiona Nogometnog kluba Orijent podignut na višu razinu.

Izvršeni su radovi na tribinama, svlačionicama, prilazu stadionu te sustavu polijevanja i drenaže vrijedni 1.375.000,00 kuna, čime je podignut standard objekta, kako za sportaše tako i za gledatelje te dobivena licenca za odigravanje utakmica druge HNL. Radove je financirao Grad Rijeka.

Na stadionu su uklonjene postojeće drvene klupe na zapadnoj tribini, sanirana betonska konstrukcija tribine te postavljene nove sjedalice s leđnim naslonom, prema FIFA i UEFA standardima. Takvim rješenjem dobiven je ukupni kapacitet od 1.002 sjedećih mjesta za gledatelje od kojih je 300 natkrivenih.

Na centralnom dijelu tribine izvedene su VIP lože kapaciteta 84 gledatelja te 10 sjedalica za predstavnike medija, odijeljene od ostalih gledatelja staklenom ogradom. Uređen je i osiguran ulazak u VIP lože i prostor za predstavnike medija, iz Kumičićeve ulice.

Ispod samih tribina uređene su svlačionice za gostujuće i domaće igrače te VIP salon za 80-ak posjetitelja, a na jugoistočnom dijelu igrališta uređen je i opremljen novi, prostor za potrebe MUP-a.

Na tribini su također postavljene nove čelične ograde koje odgovaraju postojećim propisima. Na samom travnjaku ugrađen je novi automatizirani sustav polijevanja sa 15 poljevača, kao i novi sustav odvodnje te je izvršena sanacija cjelokupnog travnjaka postavljanjem novih sekcija prirodne trave površine 620 m².

Iz ulice Martina Kontuša izvedeno novo pristupno stubište i popločen pješački put do tribine za gostujuće navijače.