Festival sporta i rekreacije – ulična utrka Homo si teć

Festival sporta i rekreacije već je tradicionalna manifestacija, koja svake godine okupi više tisuća sudionika. Uključuje najmasovniju uličnu utrku u Hrvatskoj Homo si teć popraćenu utrkama za najmlađe i osobe s invaliditetom, kao i Riječki polumaraton te utrke Riječkim lukobranom i Trsatskim stubama. Pored sportskog, odvija se i prigodni zabavni program i razna popratna događanja u centru grada od kuda utrka i kreće.

Međunarodni juniorski turnir “Božić”

Međunarodno otvoreno Prvenstvo Hrvatske u karateu “Croatia Open”

Otvoreni turnir u karateu “Croatia Open” je po broju natjecatelja i država sudionica, jedno od najjačih europskih natjecanja. Rijeka je domaćin natjecanja od 2009. godine.

Međunarodni omladinski nogometi turnir “Kvarnerska rivijera”

Kvarnerska rivijera najstariji je međunarodni nogometni turnir u Europi te najstariji nogometni turnir u Hrvatskoj. Otada turnir svake godine, u pravilu u lipnju, okuplja ponajbolje mlade nogometaše iz zemlje i inozemstva.

Primorje Synchro Cup

Primorje Synchro cup je jedino hrvatsko natjecanje u sinkroniziranom plivanju koje je uvršteno u LEN (Europska plivačka organizacija) kalendar natjecanja, a svake godine je veliki odaziv stranih ekipa. Natjecanje je prvi puta održano 1997. godine, a svake godine okuplja sve veći broj klubova i sinkro plivačica.

Međunarodni šahovski turnir “Mediteran 2017.”

Međunarodni šahovski turnir pokrenut je 2007. godine prerastao je u najveći međunarodni otvoreni šahovski turnir, ne samo u Republici Hrvatskoj već i u široj okolici.