Jedriličarska regata “Fiumanka”

U tjednu obilježavanja blagdana sv. Vida – zaštitnika grada Rijeke u Rijeci se održava jedan od najmasovnijih jedriličarskih skupova na Jadranu – regata Natjecanje se održava na regatnom polju ispred riječke luke. Sportska priča o Fiumanki počinje 2000. godine, kada riječki jedriličarski entuzijasti pokreću manifestaciju po uzoru na čuvenu tršćansku regatu Barcolanu, jednu od najmasovnijih svjetskih regata.

Riječka regata postala je jedna od tradicija ovog kraja, izborivši status veoma cijenjenog jedriličarskog događaja u hrvatskim okvirima, a i šire. Fiumanku redovito posjećuju i jedrilice iz susjednih zemalja, naročito iz Slovenije i Italije, koje su svojim uspjesima i obilježile dosadašnja izdanja regate.

Međunarodni plivački miting “Victoria – Primorje” – Grand Prix Hrvatska

Međunarodni plivački miting, koji svake godine okupi više stotina plivača iz cijele Europe, u 2015. godini je ušao u sustav natjecanja Grand prix Hrvatska. Plivački miting prvi se put održao 2009. godine.

Međunarodni ženski šahovski turnir “Cvijet Mediterana”

Međunarodni ženski šahovski turnir “Cvijet Mediterana” održava se svake godine u tjednu obilježavanja Međunarodnog dana žena, a ideja za turnir začeta je 2000. godine kako bi se mladim šahisticama omogućilo usavršavanje i pružila prigoda odmjeravanja snaga s priznatim šahisticama.

Turnir svake godine okupi deset šahistica, kako onih vrhunskih, tako i mladih nada hrvatskog šaha, koje snage odmjeravaju u Šahovskom domu Rijeka.