Logo Sufinancira Europska unija

Cilj projekta

Cilj projekta je izrada Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za financijsko razdoblje 2021. – 2027. godine, kao preduvjet za sudjelovanje u ITU mehanizmu i financiranje projekata identificiranih kao ključni za ravnomjeran razvoj Urbane aglomeracije Rijeka.

Opis projekta

Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Integriranog teritorijalno programa u financijskom razdoblju 2021.-2027. Gradu Rijeci dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt Izrada Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za financijsko razdoblje 2021. – 2027. godine (broj ugovora: IP.3.1.02.0019).

Ugovor je potpisan u travnju 2024. godine između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u funkciji Upravljačkog tijela, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije, u funkciji Posredničkog tijela za provedbu operacija i Grada Rijeke kao Korisnika projekta. Troškovi prihvatljivi za financiranje u okviru projekta, a koji također predstavljaju i rezultate projekta su troškovi izrade Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za financijsko razdoblje 2021. – 2027. godine i troškovi vanjske usluge provedbe prethodnog vrednovanja Strategije.

Korisnik projekta

Grad Rijeka

Proračun projekta

Ukupna vrijednost projekta je 39.816,75 €, od čega su 33.844,23 € bespovratna sredstva Europske unije, odnosno 85%.

Program iz kojeg se projekt financira

Europski fond za regionalni razvoj – Integrirani teritorijalni program 2021.-2027.

Nadležno tijelo

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Kontakt za informacije o projektu

Upravni odjel za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo
Trpimirova 2, Rijeka
urbanizam-graditeljstvo@rijeka.hr