Operativni program Konkurentnost i kohezija

Cilj projekta: Stvaranje kulturno-turističke destinacije koja uključuje nove kulturne i turističke sadržaje razvijene u sklopu reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine u zajednički i jedinstveni kulturno-turistički proizvod što doprinosi turističkoj prepoznatljivosti i posjećenosti i održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Trajanje projekta: 1. lipnja 2017. – 1. lipnja 2020.

Osnovne aktivnosti:

Integrirani program „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ bavi se obnovom i stavljanjem u funkciju dva reprezentativna zaštićena spomenika kulture – motornog broda Galeb i Palače Šećerane u sklopu bivšeg industrijskog bloka Rikard Benčić. Program uključuje kreiranje nove kulturno-turističke rute, te znanstveno edukativne i promotivne aktivnosti koje promoviraju projekt i senzibiliziraju širu javnost za kulturnu baštinu.

Po završetku rekonstrukcije i opremanja, objekti će na ukupno 9524,9 m2 imati višestruku kulturnu i komercijalnu namjenu: za stalne muzejske postave, povremene izložbe, kreativne radionice, ljetno kino, tematske konferencije, smještajne kapacitete i niz komercijalnih usluga vezanih izravno za kulturnu baštinu.

Partneri:

  • Grad Rijeka (nositelj)
  • Turistička zajednica grada Rijeke
  • Sveučilište u Rijeci

Proračun:

  • Ukupni proračun projekta: 81.339.442,05 kn
  • Financiranje od strane EU: 68.891.606,18 kn

Program iz kojeg se financira: Strukturni fondovi – Europski fond za regionalni razvoj – Operativni program “Konkurentnost i kohezija”

Povezane novosti

Petak, 14. rujan 2018.

Ljetna škola inovativne interpretacije industrijske baštine

Tijekom dva tjedna trajanja ljetne škole polaznici iz Hrvatske, Kine, Rusije, Čilea, Mađarske, Njemačke, Italije i Tajvana istraživat će mogućnosti inovativne interpretacije školskog broda “Galeb” i Palače Šećerane, dva reprezentativna objekta riječke industrijske baštine, koji su upravo u procesu prenamjene.

Više informacija

Ponedjeljak, 21. svibanj 2018.

Budimir Lončar posjetio brod Galeb

Ugledni diplomat Budimir Lončar, koji je, među brojnim aktivnostima u svojoj bogatoj diplomatskoj karijeri, sudjelovao i u osnivanju i aktivnostima Pokreta nesvrstanih zemalja, u pratnji gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela te predstavnika Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, posjetio je brod Galeb.

Više informacija