Dobrovoljno vatrogasno društvo Drenova, koje djeluje od 1985. godine, osnovalo je u travnju 2005. mješoviti pjevački zbor DVD Drenova. Zbor ima 25 aktivnih članova koji vrijedno rade pod umjetničkim vodstvom maestra Zorana Badjuka. Moglo bi se reći da je mjesni odbor Drenova najraspjevaniji među svim riječkim mjesnim odborima jer ima dva pjevačka zbora; DVD Drenova i crkveni zbor “Lahor” i klapu “Drenova”.

Drenova

Ne prođe nastup, a da zbor ne izvede pjesmu „Drenova“ koja je već postala svojevrsnom himnom našeg lijepog kraja. Na tekst Christiana Grailacha, člana zbora, pjesmu Drenovi uglazbio je Spartaco Črnjarić kome je majka rođena Drenovčica, a za zbor aranžirao Ivica Frleta. Tekst je zamišljen da predstavi Drenovu kao lijepo i ugodno mjesto za život u kojem u nepomućenom suživotu žive i starosjedioci Drenove i, sa svih strana naseljeni, njezini novi građani. Kao i na ulicama Drenove i u pjesmi se govori domaćim čakavskim, štokavskim, a ponešto i talijanskim jezikom.

Evo teksta pjesme:

DRENOVA

Nonić i nona tu su se rodili
i si moji stari od vavek su tu.
Drenovo moja va srcu te nosin,
Drenovo draga pol ure nad Rekun.

S mora, planina, iz gradova, sela,
mi došli smo k tebi, tu stvorili dom.
Drenovo moja, zavičaju novi,
Drenovo draga u srcu ti si mom.

Kako su lepa drenovska jutra
umejki rodni kada zbudi dan,
z Velega vrha kad zdolun pogledaš
i Kvarner celi ti stane na dlan.

A kada sunce zad Učku zajde,
rosso di sera – reć bi da je raj,
z Drenovskeh crekav zvon se začuje,
Zdravo Marijo obajde vas kraj.

Zbor je nedavno snimio pjesmu na audio zapis, a potom je učinjen i DVD spot u kojem je uz zbor, fotografijama i snimkama predstavljena Drenova nekad i danas što možete pogledati i poslušati ovdje.