Sveučilište u Rijeci nudi velik broj studija, ali je ujedno predstavlja i istraživački centar te sudjeluje u projektima za razvoj zajednice.

 • Sastavnice Sveučilišta
 • Kampus Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišna bolnica
 • Zaklada Sveučilišta u Rijeci
  Zaklada Sveučilišta u Rijeci osnovana je na inicijativu i uz potporu Sveučilišta u Rijeci, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, koji kao osnivači trajno podupiru rad Zaklade. Zaklada prikuplja kapital kojim pomaže izgrađivanje infrastrukture potrebne za pokretanje istraživanja i za unaprjeđenje nastave, pomaže uspješne studente, podržava inicijative vezane za razvoj lokalne zajednice, razvoj fakulteta i ostale projekte koji su prioritetni za Sveučilište u Rijeci.
 • Znanstveno-tehnologijski park (STEP RI)
  Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci uz podršku Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske – BICRO kroz program razvoja tehnologijske infrastrukture – TEHCRO. Od samog osnutka, Step Ri ima i potporu Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.Aktivnosti znanstveno-tehnologijskog parka usmjerene su na poticanje poduzetništva temeljenog na znanju i novim tehnologijama te komercijalizaciju rezultata znanstvenog i stručnog rada znanstvenika.U suradnji sa Sveučilištem u Rijeci razvija se projekt novog znanstveno-tehnologijskog parka.
 • Sveučilišni savjetovališni centar
 • Suradnja Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci
  Posljednjih godina razvijena je impresivna suradnja Grada i Sveučilišta, kako kroz partnerstvo u velikim kapitalnim projektima kao što je izgradnja Sveučilišnog kampusa i Sveučilišne bolnice tako i u svim ostalim vidovima suradnje kroz razne programe i sadržaje, a naročito kroz rad Zaklade Sveučilišta u Rijeci, Znanstveno-tehnologijskog parka (STEP RI), StartUp Inkubatora, Ureda za transfer tehnologije i osnivanje centre kompetencija.