Skrb Grada Rijeke o obiteljima branitelja prvenstveno uključuje djecu branitelja i stradalnika Domovinskog rata kojima se različitim oblicima pomoći olakšava školovanje.

Djeca određenih kategorija branitelja i stradalnika rata ostvaruju pogodnosti u odgojno-obrazovnom sustavu, dok branitelji imaju priliku polaziti besplatne informatičke tečajeve.

 • Temeljem Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Rijeka (članak 21.) djeca roditelja žrtava i invalida Domovinskog rata ostvaruju pravo upisa bez postupka bodovanja, odnosno ostvaruju direktan upis u dječji vrtić. Pravilnik o upisu djece u Dječji vrtić Rijeka može se pronaći na mrežnim stranicama vrtića.
 • Djeca stradalih branitelja ili civilnih invalida ostvaruju dodatne bodove prilikom natjecanja za studentske stipendije za deficitarna zanimanja, dok dodatne bodove prilikom natjecanja za učeničke i studentske stipendije koje se dodjeljuju prema socijalnim kriterijima ostvaruju dijete ili štićenik hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
 • Prava djece branitelja i stradalnika rata prema Socijalnom programu:
  • Pravo na pomoć za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama i vrtićima (cjelodnevni i poludnevni boravak)
  • Pravo na pomoć za podmirenje troškova marende učenika organizirane u osnovnim školama
  • Pravo na pomoć za podmirenje troškova prehrane (marende i ručka) učenika u produženom boravku, odnosno cjelodnevnom boravku organiziranom u osnovnim školama
  • Pravo na jednokratnu novčanu potporu (poklon-bon) srednjoškolcima i studentima – djeci poginulih, umrlih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
 • Besplatni tečajevi osnovnog informatičkog obrazovanja organiziraju se za same branitelje.

 

Srijeda, 27. studeni 2019.

Započela pretprodaja humanitarnog kalendara “Želimo vježbati vid 2020“

U pretprodaji se nalazi humanitarni kalendar udruge „…I djeci s ljubavlju“ za 2020. godinu na temu kulturne baštine Kvarnera i Jadrana. Prihod je namijenjen provedbi projekta „Želimo vježbati vid“ čiji je cilj senzibilizacija javnosti na poteškoće djece s oštećenjima vida i slabovidne djece te stvaranje temelja za opremanje budućeg centra za rehabilitaciju vida u Rijeci.

Više informacija

Utorak, 12. studeni 2019.

Donesen Operativni program održavanja nerazvrstanih cesta i ostalih javno – prometnih površina u zimskim uvjetima 2019./2020.

Za financiranje širih javnih potreba osnovnog školstva će se iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 1.715.100,00 kn, zaključeno je na gradonačelnikovom kolegiju na kojem je također ustrojen i Zimski stožer te donesen Operativni program održavanja nerazvrstanih cesta i ostalih javno – prometnih površina u zimskim uvjetima.

Više informacija