Informativni centar za prevenciju kriminaliteta uspostavljen je u suradnji Grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske kako bi provedbom niza aktivnosti te zajedničkim i koordiniranim radom cijele zajednice utjecali na povećanje sigurnosti, prevenciju štetnog ponašanja, smanjenje straha građana od kriminaliteta te podizanje ukupne kvalitete života na području grada Rijeke.

Osim o načinima kako zaštititi sebe i svoju imovinu, u Informativnom centru građani također mogu dobiti i informacije iz područja sigurnosti u cestovnom prometu, samozaštite i komunalnog reda, dok žrtve kaznenih djela mogu dobiti savjet.

O ovim, te brojnim drugim temama (sredstvima ovisnosti, nasilju na internetu, vandalizmu, vršnjačkom nasilju turističkoj sezoni i dr.) održavaju su tematski dani i edukativna predavanja namijenjena djeci i mladima, osobama starije životne dobi, djelatnicima novčarskih institucija te svim zainteresiranim građanima.

Također, građani se mogu upoznati i s različitim vrstama sigurnosne opreme s ciljem sprečavanja kaznenih djela.

U radu Info-centra sudjeluju kontakt-policajci na način da se svakodnevno izmjenjuju, dok policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Sektora policije i Ureda načelnika, sudjeluju u radu Centra za održavanja tematskih dana.

Radno vrijeme Info-centra:

  • ponedjeljak, od 10.00 do 13.00 sati
  • utorak, od 13.00 do 19.00 sati
  • srijeda, od 10.00 do 13.00 sati
  • četvrtak, od 10.00 do 13.00 sati
  • petak, od 10.00 do 13.00 sati.

Osim u samom Info-centru, informacije se mogu dobiti i na broj telefona: 209 369 odnosno putem e-mail adrese: vijecepk@rijeka.hr.