U lipnju 2017. godine započeo je s radom novoizgrađeni vrtić Morčić na Gornjoj Vežici. Nakon rušenja starog objekta i izgradnje novog kapaciteti vrtića su udvostručeni, nabavljena je nova vrtićka oprema te je uređen okoliš s novim igralištima.

Novi objekt vrtića Morčić čini prizemlje i kat. Umjesto dotadašnjih 430 četvornih metara površina vrtića povećana je na 2.075 m². Kapacitet vrtića je znatno povećan, pa sad umjesto 5 može primiti 10 odgojno-obrazovnih skupina. Zgrada je u potpunosti izvedena u skladu s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Podignuta je razina kvalitete smještaja, a smanjila potrošnja energije za grijanje i hlađenje objekta.

Vrtić ima i polivalentnu dvoranu te sve potrebne prateće sadržaje. U vrtiću Morčić smještena je centralna praonica rublja. Na krovu objekta postavljeni su solarni kolektori za pripremu tople potrošne vode.

Radovi na uklanjanju starog objekta, izradi temelja, izradi i montaži predgotovljenih čeličnih elementa, opremanju objekta svom opremom te kompletnom uređenju okoliša objekta, do izdavanja uporabne dozvole za mogućnost korištenja objekta, trajali su 140 kalendarskih dana. Njegovim završetkom stekli i uvjeti za preseljenje djece iz Dječjeg vrtića Đurđice, koji je građen po istom modelu.

Ukupna vrijednost radova na oba vrtića, Morčić i Đurđice, iznosi 34.739.531,56 kuna. Radovi su financirani iz kredita koji je Dječjem vrtiću Rijeka odobren u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak. Grad Rijeka je, kao osnivač ustanove, Dječjem vrtiću Rijeka osigurao sredstva za otplatu tog kredita. Dodatno, Grad Rijeka je u projekte vrtića Morčić i Đurđice uložio još oko dva milijuna kuna proračunskih sredstava.