Ispitivanje kvalitete izvorišta i zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnim objektima i mreži te kontrola dezinfekcije, osnovne su mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

Ispitivanja se provode u dobro opremljenom internom laboratoriju KD Vodovod i kanalizacija za ispitivanje pitke vode na izvorištima i u samoj mreži više puta dnevno prema Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju, uz redovita dodatna ispitivanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Riječka voda je po svojim fizikalno-kemijskim svojstvima izuzetne kvalitete i pitkosti te ne nalaže nikakvu preradu osim dezinfekcije klor-dioksidom. Isporučena voda potrošačima u granicama je sanitarnih propisa vode za piće koji su stroži negoli u ostalim zemljama EU.

 

Srijeda, 17. ožujak 2021.

Riječka voda i u 2020. godini izvrsne kakvoće

Prema godišnjem izvješću KD Vodovod i kanalizacija, u 2020. godini zdravstvena ispravnost vode koju to komunalno društvo isporučuje za oko 186.000 stanovnika na području gradova Rijeke, Bakra, Kastva i Kraljevice te općina Čavle, Jelenje, Kostrena, Viškovo i Klana bila je izvrsna.

Više informacija

Četvrtak, 21. prosinac 2017.

Ukinuta mjera preventivnog prokuhavanja vode za piće

Iz KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. poručuju kako rezultati analiza uzoraka vode iz vodoopskrbnog sustava Rijeke i šireg riječkog područja potvrđuju da je isporučena voda zdravstveno ispravna. Svi parametri, uključujući i mutnoću, ispod su maksimalno dozvoljenih vrijednosti propisanih Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju i Pravilnikom o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju.

Više informacija