Ispitivanje kvalitete izvorišta i zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnim objektima i mreži te kontrola dezinfekcije, osnovne su mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

Ispitivanja se provode u dobro opremljenom internom laboratoriju KD Vodovod i kanalizacija za ispitivanje pitke vode na izvorištima i u samoj mreži više puta dnevno prema Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju, uz redovita dodatna ispitivanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Riječka voda je po svojim fizikalno-kemijskim svojstvima izuzetne kvalitete i pitkosti te ne nalaže nikakvu preradu osim dezinfekcije klor-dioksidom. Isporučena voda potrošačima u granicama je sanitarnih propisa vode za piće koji su stroži negoli u ostalim zemljama EU.

 

Srijeda, 17. ožujak 2021.

Riječka voda i u 2020. godini izvrsne kakvoće

Prema godišnjem izvješću KD Vodovod i kanalizacija, u 2020. godini zdravstvena ispravnost vode koju to komunalno društvo isporučuje za oko 186.000 stanovnika na području gradova Rijeke, Bakra, Kastva i Kraljevice te općina Čavle, Jelenje, Kostrena, Viškovo i Klana bila je izvrsna.

Više informacija

Četvrtak, 21. prosinac 2017.

Ukinuta mjera preventivnog prokuhavanja vode za piće

Iz KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. poručuju kako rezultati analiza uzoraka vode iz vodoopskrbnog sustava Rijeke i šireg riječkog područja potvrđuju da je isporučena voda zdravstveno ispravna. Svi parametri, uključujući i mutnoću, ispod su maksimalno dozvoljenih vrijednosti propisanih Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju i Pravilnikom o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju.

Više informacija

Srijeda, 22. ožujak 2017.

Obilježen Svjetski dan voda

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, na Trgu 128. brigade, uz postavljenu Riječku špinu, djelatnici laboratorija Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo javno su demonstrirali proces uzorkovanja vode izravno iz gradske špine.

Više informacija