Kontrola količine komaraca nameće se kao javnozdravstvena potreba što proizlazi iz njihove brojnosti i učestalosti njihovih uboda.

Suzbijanje komaraca zahtjeva sveobuhvatan i sustavan pristup (ažuriranje baze podataka legla komaraca, provođenje monitoringa komaraca, koordinacija nadležnih institucija u provedbi aktivnosti).

U prevenciji pojave i širenja, ali i suzbijanju komaraca, važnu ulogu ima edukacija stanovništva o njihovoj biologiji kojoj je cilj  poduzimanje adekvatnih sanacijskih postupaka u svom neposrednom okolišu. Iz tog se razloga tiskaju edukativni letci, organiziraju radio i televizijske emisije i tribine.

 

Četvrtak, 24. kolovoz 2017.

Tretman protiv komaraca na području Grada Rijeke

U ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. godine tijekom večernjih sati (iza 22:00 sata) u Parku Vladimira Nazora i Ulici Šetalište Vladimira Nazora te grobljima Zamet, Kozala i Trsat provoditi će se mjere adulticidnog tretmana protiv komaraca hladnim zamagljivanjem.

Više informacija

Srijeda, 4. svibanj 2016.

Potpisani ugovori o financiranju programa i projekata u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi

U Salonu Grada Rijeke potpisani su ugovori o financiranju programa i projekata u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi između Grada Rijeke i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije te Doma za starije osobe Kantrida. Za programe i projekte ove tri ustanove Grad Rijeka će u 2016. izdvojiti ukupno 1.955.000 kuna.

Više informacija

Ponedjeljak, 10. veljača 2014.

Nove cijena parkiranja na riječkim parkiralištima

Cijena sata parkiranja na zatvorenim parkiralištima u Rijeci iznosit će jedinstvenih 6 kuna, umjesto da se prva tri sata naplaćuju 6 kuna, a svaki sljedeći 7 kuna, odlučeno je na Gradonačelnikovom kolegiju. Uvodi se i tjedna parkirna karta, koja će stajati 170 kuna te mjesečna parkirna kartu po cijeni od 500 kuna.

Više informacija