Izgrađeno je 95 stanova (11 garsonijera, 34 jednosobna, 41 dvosoban i 9 trosobnih) u jednoj zgradi s pet zasebnih ulaza.

Stambena zgrada s energetskim certifikatom razreda A.

Cjelokupna investicija vrijedna je 47,8 milijuna kn.

Konačna cijena kvadratnog metra kreće se od 6.625,19 do 7.600,00 kn/m2, ovisno o površini stana (cijena stana formirana je u ovisnosti o njegovoj kvadraturi na način da veća kvadratura stana znači manju jediničnu cijenu i obrnuto).

Stambena zgrada POS Hostov breg dobila je energetski certifikat energetskog razreda A što predstavlja visok razred energetske učinkovitosti. Sam certifikat omogućuje kupcu uvid u kvalitetu gradnje sa stajališta potrošnje energije. Što je viši energetski razred objekta u kojem se boravi manji su toplinski gubici, što znači da se manje energije troši za zagrijavanje ili hlađenje stambenog prostora. Svi stanovi imaju visoki standard opremljenosti odnosno opremljeni su unutarnjim podnim i zidnim oblogama prve klase, PVC stolarijom, plinskim etažnim grijanjem, “split” klima uređajem, dizalima te svakom stanu pripada jedno parkirno mjesto.

Radove projektiranja i izgradnje građevine uključujući radove na uređenju okoliša te izgradnji internih prometnica i parkirnih mjesta s pripadajućom infrastrukturom, obavljanje projektantskog nadzora nad gradnjom, provođenje energetskog certificiranja, provođenje postupka etažiranja u zemljišnim knjigama ugovorila je zajednica ponuditelja: Radnik d.d., Križevci (izvođenje radova), De Finni d.o.o. Pula (projektiranje – glavni projektant Davor Matika, dipl.ing.arh.), Geo biro d.o.o. Pula (geodetski poslovi) i Kašik d.o.o. Križevci (zaštita na radu). Stručni i obračunski nadzor nad izvođenjem radova obavila je tvrtka Eko-Plan d.o.o. Zagreb, a glavni nadzorni inženjer je Davor Plenković, dipl.inž.građ.

Valja napomenuti da uz Agenciju za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke u svakom projektu POS-a sudjeluju i Grad Rijeka te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, kao i Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama iz Zagreba (APN). Financijski, kupnju stanova pratilo je pet poslovnih banaka i to Erste & Steiermärkische banka d.d., PBZ d.d., Splitska banka d.d., Karlovačka baka d.d.  i HPB-Stambena štedionica d.d.

Zgrada je smještena na Gornjem Zametu na području Hostovog brega. Adresa je Zametskog korena 42/A, 42/B, 42/C, 42/D i 42/E.