Izgrađeno je 80 stanova u četiri stambene zgrade.

Cjelokupna investicija vrijedna je 42 milijuna kuna, a cijena kvadratnog metra iznosi 8.393,47 kn.

Svi su stanovi visokog standarda opremljenosti, i to unutarnjim podnim i zidnim oblogama prve klase, PVC stolarijom, dizalima te plinskim etažnim grijanjem.

Pješačke površine oko zgrada prilagođene su osobama smanjene pokretljivosti, izgrađeno je dječje igralište, uređene su zelene površine sadnjom čak 1500 sadnica mediteranskog bilja, a izgrađeno je i jezerce u koje su naseljene ribice gambuzije, koje se hrane ličinkama komaraca.

 

U realizaciji ovog projekta uz Agenciju za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke sudjelovali su i Grad Rijeka, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama iz Zagreba (APN). Suradnju u kreditiranju kupaca omogućile su tri poslovne banke i to Erste, Splitska i PBZ.

POS-ovi stanovi na Drenovi nalaze se na adresi Brca 14, 16, 18 i 20, s time da je izgrađeno 36 jednosobnih stanova odnosno jednosobnih s dnevnim boravkom, 28 dvosobnih odnosno dvosobnih s dnevnim boravkom te 16 trosobnih odnosno trosobnih s dnevnim boravkom.

Realizacija projekta POS Donja Drenova uključila je i gradnju pristupne prometnice novim objektima, rekonstrukciju postojeće prometnice, odnosno ceste koja vodi prema starom Drenovskom groblju, rekonstrukciju i proširenje postojeće Ulice Brce novim parkirnim mjestima te gradnju nastavka te ulice i uređenje javne zelene površine te pješačkog puta.

Vrijednost radova na izgradnji pristupnih cesta i uređenu zelene površine iznosi oko 8 milijuna kuna. Investitor je Grad Rijeka uz sufinanciranje dijela troškova komunalne infrastrukture od strane KD Vodovod i kanalizacija d.o.o., Energo d.o.o. i HEP – ODS-a d.o.o.

Izvođač radova na izgradnji prometnica bila je tvrtka GP Krk d.d. iz Krka, nadzor nad izvođenjem radova bio je Ovlašteni ured građevinskog inženjera Zoran Samaržija Hranilović, a projektant je tvrtka 3DPLAN d.o.o. iz Rijeke.