Alarmni sustav "Halo pomoć" suvremeni je oblik skrbi za starije i nemoćne osobe u njihovom domu.

Korisnici programa “Halo pomoć” korištenjem ove usluge dobivaju mogućnost življenja u poznatom okruženju vlastitog doma, trajnu 24-satnu pomoć, osjećaj sigurnosti, smanjenje osjećaja osamljenosti, smanjenje troškova liječenja i povećanu kvalitetu življenja.

Halo pomoć – znak za lakši život

+385 51 341 360

Svaki korisnik pomoći u kući ima u svom domu poseban dodatak telefonu, koji se priključi uz telefon na javnu telefonsku mrežu. Svakom telefonu “Halo pomoć ” pripada prijenosna crvena tipka kojom korisnik može aktivirati poziv u pomoć, iako je udaljen od telefona (pet do deset metara) npr. ukoliko ne može ustati iz kreveta, uslijed pada i slično.

Korisnik telefona nosi spasonosno crveno dugme uvijek sa sobom, kao privjesak poput lančića ili oko ruke kao što nosi sat. Kada pritisne na dugme, telefon “Halo pomoć” ga povezuje s nekim od članova rodbine, susjeda ili s dežurnim operaterom službe “Halo pomoći ” koji djeluje u Službi za pomoć i njegu u kući.

Centar je opremljen sa posebnom prijemnom napravom, koja prepoznaje sa kojeg telefona je bio aktiviran poziv u pomoć. Tada se u Centru na ekranu računala pojavi datoteka sa svim nužnim podacima o korisniku telefona. Operater priča sa osobom koja ga je nazvala, te se pobrine da ugrožena osoba dobije pomoć. Kada razgovor nije moguć, operater na osnovu podataka u računalu, te primljenog koordiniranog izvješća ustanovi uzrok poziva, a potom slijedi akcija. Ovaj se program pokazao posebno korisnim kod bolesnika s kardiovaskularnim poteškoćama, te dijabetičarima.

Halo pomoć – spasonosno dugme

Program “Halo pomoć” idejna je osnova za razvoj organiziranih usluga pomoći u kući (usluga na daljinu) iz Europskih programa socijalne sigurnosti.

Alarmni sustav “Halo pomoć” suvremeni je oblik skrbi za starije i nemoćne osobe u njihovom domu, a djeluje u sklopu Službe za pomoć i njegu u kući Doma za starije i nemoćne “Kantrida”.