Sportsko rekreacijski centar Mlaka

Sportsko rekreacijski centar Mlaka

U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra “3. maj” 2009. godine otvorena je rekonstruirana šesterostazna kuglana. Kuglana je preuređena tako da zadovoljava kriterije međunarodnog sustava natjecanja i tehničkih propisa WNBA (World Ninepin Bowling Association) te udovoljava zahtjevima za održavanje nacionalnih natjecanja za kuglanje na devet čunjeva – klasično kuglanje.

Prostor kuglane nalazi se na prvom katu sportskog centra na površini od oko 435 m², a tijekom rekonstrukcije od ostatka kompleksa “3. maj” odvojena je novim pregradnim zidom umjesto dotadašnje otvorene pregrade.

U šesterostaznu kuglanu, uz odgovarajuće prilagodbe prostora, ugrađena je najmodernija oprema, istovjetna opremi koja je 2008. godine ugrađena u kuglanu SRC-a “Mlaka”.

Sportsko rekreacijski centar 3. maj

Sportsko rekreacijski centar 3. maj

Postavljene su nove tribine s ukupno 52 sjedeća mjesta za gledatelje. Uz izvođenje spuštenog stropa i ličenja zidova, u prostor kuglane ugrađena je i moderna audio oprema, rekonstruirano je grijanje te su ugrađeni novi ventilatorski konvektori.

Radove na preuređenju kuglane, u iznosu od 1.451.200,00 kn osiguranom iz proračuna Grada Rijeke, prema projektu tvrtke Rinex d.o.o., Rijeka, izvela je tvrtka Strabag d.o.o. Zagreb, dok je nadzor vršila tvrtka Karoline d.o.o., Lič.

Rekonstrukcijom ovog sportskog objekta Rijeka je dobila još jedan kvalitetno uređen objekt namijenjen kuglanju.