Grad Rijeka organizira besplatne tečajeve osnovnog informatičkog obrazovanja.

Besplatno informatičko obrazovanje organizira se za osobe starije životne dobi, branitelje, korisnike socijalnog programa Grada Rijeke i osobe s invaliditetom, koji imaju prilike steći osnovna znanja korištenja računala i Interneta.

Tečaj traje tjedan dana, točnije 15 školskih sati. Osim s kreiranjem i upravljanjem mapa i dokumenata te surfanjem i e-mailom, građani će se upoznati i s e-uslugama koje im nudi Grad Rijeka. Prijave za informatički tečaj prikupljaju se putem javnog poziva

Grad Rijeka besplatne informatičke tečajeve organizira od 2005. godine, a namijenjeni su ciljanim skupinama građana koji imaju ograničenu mogućnost pristupa novim znanjima vezanim uz informatičku tehnologiju.

Za besplatno informatičko obrazovanje najveći interes pokazuju umirovljenici, koji stečeno znanje mogu koristiti u klubovima umirovljenika. Naime, svaki je klub umirovljenika opremljen računalima, a u klubovima Krimeja, Belveder-Kozala, Zamet i Srdoči ustrojeni su mali digitalni centri. U digitalnim centrima osobe koje su završile besplatne informatičke tečajevi educiraju ostale članove kluba osnovnim informatičkim znanjima.