Na području Rijeke trenutno djeluje 16 klubova za umirovljenike. Smješteni su u raznim dijelovima grada kako bi bili dostupni čim većem broju umirovljenika i starijih osoba. To su svojevrsni dnevni boravci osoba starije životne dobi, u kojima se sastaju s vršnjacima, mogu pročitati dnevni tisak, pogledati TV, pristupiti internetu, igrati društvene igre, napisati članak za specijalizirani web penzići.rijeka.hr, ali i naučiti nešto novo na predavanjima i radionicama. Osim toga, svaki klub nudi posebne programe. Svaki klub ima (geronto)domaćicu, koja za članove priprema tople i hladne napitke po povoljnoj cijeni i brine se za čistoću prostorija i kućni red.

Više na specijaliziranom internetskom portalu Matice umirovljenika grada Rijeke i web-stranicama Doma za starije osobe “Kantrida” Rijeka.

 

Utorak, 18. listopad 2022.

Prijave na besplatne informatičke tečajeve Grada Rijeke

Zavod za informatičku djelatnost Grada Rijeke organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva namijenjenih osobama koje imaju prebivalište na području Grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina. Građani se na besplatni informatički tečaj mogu prijaviti putem telefona, na broj…

Više informacija