Projekt se provodi kontinuirano od 2009. godine. Doprinos projekta, kojeg su djeca prozvala Tete Pričalice, vidljiv je u smanjenju negativnog učinka hospitalizacije djece i pozitivnom ozračju unutar bolnice kojega kreiraju volonteri.

Volonteri didaktičkim i edukativnim interaktivnim materijalima svakodnevno pričaju ili čitaju djeci priče prije odlaska na počinak. Pričanje izabranih priča i bajki može djeci pomoći u oslobađanju potisnutih i/ili neprihvaćenih emocija u svakodnevnom životu, a napose u uvjetima njihove hospitalizacije. Problemske slikovnice mogu pomoći u rješavanju manjih problema, jer slušajući i gledajući situacije u kojima su imaginarni junaci uspjeli prebroditi životne probleme, djeca se uče nositi s vlastitim problemima.

 

Srijeda, 20. studeni 2019.

Na humanitarnom koncertu „I ti možeš uljepšati nečije snove“ prikupljeno 132 tisuće kuna

Na humanitarnom koncertu „I ti možeš uljepšati nečije snove“, koji je povodom 10. obljetnice programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“ u Centru Zamet organizirala Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“, prikupljeno je 132 tisuće kuna. Sredstva su namijenjena Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida.

Više informacija