“Sveučilište za treću dob” pokrenuto je s ciljem upoznavanja osoba treće životne dobi s najnovijim znanstvenim spoznajama, pružanja mogućnosti za stjecanje novih znanja osobama treće životne dobi i omogućavanja povezivanja znanstvenih spoznaja i životnih iskustava te promoviranja cjeloživotnog učenja i kulture učenja. Program je namijenjen osobama starijim od 55 godina, a u bogatoj ponudi programa, koje uglavnom provode sveučilišni profesori, svatko može pronaći nešto što ga je oduvijek zanimalo.

Više na internetskim stranicama Sveučilišta u Rijeci, Služba za cjeloživotno obrazovanje.

 

Ponedjeljak, 13. svibanj 2024.

Ciklus predavanja Hartera – Tvornica papira u Rijeci u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob

U utorak 14. 5., u 17 sati u Prirodoslovnom muzeju (Lorenzov prolaz 1) započinje ciklus predavanja Hartera – Tvornica papira u Rijeci u programa Sklopu Sveučilišta za 3. dob. Program je namijenjen osobama starijima od 55 godina s minimalno završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Prijave su obavezne na email adresu 3dob@uniri.hr s podacima ime i prezime, stručna sprema, godina rođenja, adresa, email i telefon radi ograničenog broja mjesta.

Više informacija

Ponedjeljak, 8. travanj 2024.

Predavanje u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige, u srijedu, 10. travnja u 17 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci, u učionici 138 u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob izv. prof. dr. sc. Maja Verdonik održat će predavanje Mašta i zbilja u slikovnicama Davida Litchfielda. Predavanje je namijenjeno starijima od 55 godina s minimalno završenom srednjom školom. Sudjelovanje je besplatno i nisu potrebne prijave.

Više informacija