Dom za starije i nemoćne osobe Kantrida pruža usluge organiziranog stanovanja pokretnim, djelomično pokretnim i nepokretnim starijim osobama, koji nisu u mogućnosti živjeti u vlastitim kućanstvima. Pored usluga koje se nude korisnicima na smještaju u ustanovi, razvijeni su različiti oblici usluga za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu i obiteljima – pomoć u kući, dostava obroka, alarmni sustav “Halo-pomoći” te klubovi starijih osoba.

U sklopu Socijalnog programa Grada Rijeka socijalno ugroženi građani mogu, ispunjavaju li određene uvjete, ostvariti pravo na:

U sklopu programa i projekata socijalne skrbi i zdravstvene zaštite, Grad Rijeka podupire djelovanje klubova starijih osoba.

Više na internetskim stranicama Dom za starije i nemoćne osobe PGŽ “Kantrida” Rijeka i Penzići Rijeka.

 

Utorak, 18. listopad 2022.

Prijave na besplatne informatičke tečajeve Grada Rijeke

Zavod za informatičku djelatnost Grada Rijeke organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva namijenjenih osobama koje imaju prebivalište na području Grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina. Građani se na besplatni informatički tečaj mogu prijaviti putem telefona, na broj…

Više informacija