Kuća utočišta dnevni je centar za beskućnike i ostale marginalizirane osobe grada Rijeke. Izgrađena je 2007. godine u sklopu samostana sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog (Ulica dr. Frana Kresnika 15). Od godine 2017. program dnevnog centra provodi Udruga Depaul Hrvatska, u suradnji sa sestrama milosrdnicama.

Kuća je izgrađena s ciljem pomaganja osobama koji su se zbog teških uvjeta života našli na margini društva (nezaposlenost, psihička bolest, ovisnost, beskućništvo), a svakog dana osigurava usluge prehrane (tri obroka dnevno), higijene, dnevnog boravka, psihosocijalne pomoći i savjetovanja, a također nudi zdravstvene usluge, pravno savjetovanje, usluge vanjskog rada, kao i duhovne pomoći te ostale usluge.

Više na internetskim stranicama Udruge Depaul Hrvatske.

 

Četvrtak, 31. prosinac 2020.

Trgovačka i komunalna društva Grada Rijeke osigurala za pomoć Petrinji, Sisku i Glini dodatnih 400 tisuća kuna

Nakon što je Grad Rijeka već osigurao 400 tisuća kuna iz gradskog proračuna za pomoć gradovima koji su najviše pogođeni razornim potresom, gradska komunalna i trgovačka društva su u istu svrhu zajednički osigurala dodatnih 400 tisuća kuna čime Rijeka gradovima Petrinji, Glini i Sisku šalje ukupno 800 tisuća kuna pomoći.

Više informacija

Utorak, 24. ožujak 2020.

Obavijest svim korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke

Kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitio zdravlje građana Rijeke u vrijeme epidemije bolesti COVID19 (korona virus) u Republici Hrvatskoj, Grad Rijeka će građanima koji ostvaruju socijalna prava temeljem Odluke o socijalnoj skrbi iznimno produžiti trajanje postojećih prava do 31. svibnja 2020.

Više informacija