Otvorena dvorana za borilačke sportove Sušak

Grad Rijeka uredio je 2017. godine Dvoranu za borilačke sportove. Riječ je o prostoru u Ružićevoj ulici 7 koji je ranije korišten u razne svrhe, a u radove prenamjene u dvoranu borilačkih sportova uloženo je 518.368,86 kuna.

Prizemlje objekta iznosi 564 metara kvadratnih, a ovdje je smješteno glavno borilište površine 260 kvadratnih metara, muška i ženska garderoba sa sanitarijama i tuševima, ured voditelja objekta, recepcija, ženski i muški sanitarni čvor te razna spremišta.

Dvorana Sušak nalazi se na adresi Ružićeva ulica 7

Dvorana Sušak nalazi se na adresi Ružićeva ulica 7

Na prvom katu, čija površina iznosi 523 metara kvadratnih, nalazi se mala dvorana površine 85 kvadratnih metara s pripadajućim predprostorom te višenamjenski prostor površine 190 kvadratnih metara, koji se nalazi iznad dijela glavnog borilišta u prizemlju. Također, i na prvom se katu nalaze dvije garderobe sa sanitarnim čvorovima i tuševima, hodnici, terasa i balkon na koji se izlazi iz male dvorane.

Kako bi ovaj prostor postao adekvatno mjesto za treninge borilačkih sportova, izvedeni su elektro-radovi, radovi na termotehničkim instalacijama, bravarski radovi, radovi na sustavu zaključavanja, stolarski radovi te građevinsko-obrtnički radovi u vidu rušenja i demontaže postojećih građevinskih elemenata, pripreme zidova i podova te gletanje i impregnacija, bojanje zidova, plafona i podova, uklanjanje oštećene postojeće podne podloge i postavljanje novog tepisona glavnog borilišta u prizemlju te izrada zida od gipskartonskih ploča postavljenih na aluminijsku podkonstrukciju s gletovanjem i bandažiranjem spojeva.

Objektom upravlja Rijeka sport.