Grad Rijeka je na nasipu pored pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida, uz parkiralište, uredio plažu površine od oko 500 m², kao prvu plažu za pse. Druga plaža za pse uređena je na Brajdici, karj ulaza u tunel ceste D-404.
Vlasnici i njihovi četveronožni ljubimci mogu pronaći osvježenje na uređenoj šljunčanoj plaži opremljenoj klupom, košaricom za otpad, tekućom  vodom, slavinom, tušem i crijevom za pranje pasa.

Plaža Kantrida

Na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida uz parkiralište, uređena je prva plaža za pse. Uređeno je sunčalište i prilaz u more. Na zapadnom dijelu plaže uz prilaz u more nalazi se tuš sa slavinom i gumenim crijevom za pranje pasa. Tuš je smješten rubno tako da će služiti i kupačima koji se kupaju ispod pomoćnog stadiona. To znači da je plaža dostupna i onima kojima  pseće društvo ne smeta.

Voditelj psa dužan je psa dovoditi i držati na uzici, imati sa sobom pribor za održavanja higijene, očistiti izmet svog psa te isprati mjesto na kojem je pas mokrio.

Plaža Brajdica

Na plaži je organizirano održavanje čistoće i pražnjenje košarica za smeće. Pristup plaži je moguć kolnim i pješačkim putem – stubištem do ulice Šetalište XIII. divizije na Pećinama. Postavljena je i ograda koja osigurava da psi s plaže ne istrče na cestu iznad plaže.

 

Utorak, 2. lipanj 2020.

Počela sezona kupanja – more u Rijeci izvrsne kakvoće

Kakvoća mora na većini riječkih plaža ocjenjena je pojedinačnom ocjenom izvrsno, dok je nezadovoljavajuće kvalitete, ali još uvijek pogodno za kupanje na plažama na Kantridi – Dječja bolnica, Kantrida – bazen zapad i Plaži ispod nogometnog igrališta, rečeno je na gradonačelnikovom kolegiju.

Više informacija

Četvrtak, 2. lipanj 2016.

Riječke plaže spremne za sezonu kupanja

Sve je spremno za sezonu kupanja – more je čisto, plaže opremljene, a oštećenja sanirana. Osim toga, za predstojeće vruće dane i obranu od požara spremni su i vatrogasci,izneseno je na gradonačelnikovom kolegiju. Lipanj u Rijeci tradicionalno će biti ispunjen čitavim nizom događanja povodom Dana grada Rijeke i proslave blagdana njenog zaštitnika – svetoga Vida, a održat će se i još jedna Međunarodna jedriličarska regata Fiumanka 2016.

Više informacija

Srijeda, 27. svibanj 2015.

Priprema riječkih plaža za sezonu kupanja

Do 1. lipnja, kada službeno započinje sezona kupanja, riječke plaže bit će spremne za kupače. Za održavanje 22 plaže Grad Rijeka će u 2015. godini izdvojiti gotovo 4 milijuna kuna, osiguranih za provođenje niza aktivnosti, od građevinskih radova do svakodnevnog održavanja plaže za sezonu kupanja. Ponuda sportsko-rekreacijskih i ugostiteljskih sadržaja na plažama bit će na razini prošle godine.

Više informacija