Grad Rijeka uredio je plažu površine od oko 500 m2, koja se nalazi na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida uz parkiralište, kao prvu plažu za pse. Na Brajdici, južno od ulaza u tunel ceste D-404 uređena je druga plaža za pse. Vlasnici i njihovi četveronožni ljubimci mogu pronaći osvježenje na uređenoj šljunčanoj plaži opremljenoj klupom, košaricom za otpad, tekućom  vodom, slavinom, tušem i crijevom za pranje pasa.

Plaža Kantrida

Na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida uz parkiralište, uređena je prva plaža za pse. Uređeno je sunčalište i prilaz u more. Na zapadnom dijelu plaže uz prilaz u more nalazi se tuš sa slavinom i gumenim crijevom za pranje pasa. Tuš je smješten rubno tako da će služiti i kupačima koji se kupaju ispod pomoćnog stadiona. To znači da je plaža dostupna i onima kojima  pseće društvo ne smeta.

Voditelj psa dužan je psa dovoditi i držati na uzici, imati sa sobom pribor za održavanja higijene, očistiti izmet svog psa te isprati mjesto na kojem je pas mokrio.

Plaža Brajdica

Na plaži je organizirano održavanje čistoće i pražnjenje košarica za smeće. Pristup plaži je moguć kolnim i pješačkim putem – stubištem do ulice Šetalište XIII. divizije na Pećinama. Postavljena je i ograda koja osigurava da psi s plaže ne istrče na cestu iznad plaže.