Grad Rijeka je na nasipu pored pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida, uz parkiralište, uredio plažu površine od oko 500 m², kao prvu plažu za pse. Druga plaža za pse uređena je na Brajdici, karj ulaza u tunel ceste D-404.
Vlasnici i njihovi četveronožni ljubimci mogu pronaći osvježenje na uređenoj šljunčanoj plaži opremljenoj klupom, košaricom za otpad, tekućom  vodom, slavinom, tušem i crijevom za pranje pasa.

Plaža Kantrida

Na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida uz parkiralište, uređena je prva plaža za pse. Uređeno je sunčalište i prilaz u more. Na zapadnom dijelu plaže uz prilaz u more nalazi se tuš sa slavinom i gumenim crijevom za pranje pasa. Tuš je smješten rubno tako da će služiti i kupačima koji se kupaju ispod pomoćnog stadiona. To znači da je plaža dostupna i onima kojima  pseće društvo ne smeta.

Voditelj psa dužan je psa dovoditi i držati na uzici, imati sa sobom pribor za održavanja higijene, očistiti izmet svog psa te isprati mjesto na kojem je pas mokrio.

Plaža Brajdica

Na plaži je organizirano održavanje čistoće i pražnjenje košarica za smeće. Pristup plaži je moguć kolnim i pješačkim putem – stubištem do ulice Šetalište XIII. divizije na Pećinama. Postavljena je i ograda koja osigurava da psi s plaže ne istrče na cestu iznad plaže.