Od početka 20. stoljeća do 2004. godine u Rijeci kućni ljubimci su se mogli sahraniti na groblju kućnih ljubimaca na Kozali u Lukovićima. Groblje je tada moralo biti zatvoreno zbog novog Zakona o veterinarstvu koji ne dopušta pokapanje životinja u zemlju, već samo spaljivanje u za to predviđenoj spalionici.

Ukop kućnih ljubimaca ponovno je moguć od 2021. godine, kada je na groblju koje se nalazi u Ulici Lukovići uređena nova grobna mjesta. Na novom dijelu groblja kućnih ljubimaca moguće je polaganje isključivo urni s posmrtnim ostacima ljubimaca, dok je stari, povijesni dio groblja očuvan kao Spomen groblje.

Za sve informacije, preuzimanje, prijevoz, organizaciju kremacije i dogovor o ukopu urne s posmrtnim ostacima kućnog ljubimca stranke se mogu obratiti KD Kozala.

Utorak, 18. svibanj 2021.

Kreću upisi u dječje vrtiće More, Rijeka i Sušak

Gradonačelnik Vojko Obersnel održao je svoj posljednji kolegij u ovom mandatu na kojem je govorio o kakvoći mora u Rijeci pred sezonu kupanja, upisima u dječje vrtiće More, Rijeka i Sušak, mjerama pomoći zakupnicima te mogućnosti ponovnog ukopa kućnih ljubimaca.

Više informacija