Dionicu prometnice Rujevica - Marinići - Viškovo, Grad Rijeka izgradio je sredstvima prikupljenim izdavanjem korporativnih obveznica Rijeka prometa.

Ukupna vrijednost radova ove dionice duge oko 1200 m iznosi 22.000.000 kuna, s PDV-om.

Prometnica Rujevica – Marinići čiju je izgradnju preuzeo Grad Rijeka proteže se od ulice Antuna Barca preko čvora Rujevica i čvora Hosti do granice Grada Rijeke s Općinom Viškovo.

Prometnica Rujevica – Marinići dio je buduće pristupne ceste prema Centru za gospodarenje otpadom Marišćina. Radi se o četverotračnoj prometnici koja u svakom smjeru ima po dva vozna traka i nogostup uz obje strane kolnika.

Na trasi prometnice je i križanje Pilepići odnosno priprema za prometnu infrastrukturu buduće sportske zone Rujevica te priprema za prometnu infrastrukturu prema naseljima Mario Gennari i Zametu, ali i nadvožnjak Hosti na koji je preusmjerena postojeća prometnica Pehlin – Drnjevići.

Izgradnja prometnice nastavlja se kroz treću fazu, odnosno dionicu dugu 800 metara, koja se proteže od čvora Hosti do granice Grada Rijeke s Općinom Viškovo.

Izgradnja prometnice Rujevica – Marinići financirana je sredstvima prikupljenim izdavanjem korporativnih obveznica Rijeka prometa. Vrijednost radova dionice od čvora Rujevica do čvora Hosti, iznosi gotovo 22.000.000 kuna, s PDV-om, dok će ukupni troškovi izgradnje cijele prometnice Rujevica – Marinići iznositi oko 70 milijuna kuna s PDV-om.
Nadzor je proveo Institut IGH d.d. Zagreb i PC Rijeka, izvođač radova je GP Krk, a glavni projektant je Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka. Projektant prometnog dijela ceste je Elipsa d.o.o. Zagreb, a izvođač prometne signalizacije semaforima je PEEK promet d.o.o. Zagreb.

U trupu prometnice izgrađen je sanitarni kolektor Marčelji, postojeća kanalizacija u Ćićarijskoj ulici prespojena je na novi kanalizacijski kolektor, izvršena su prelaganja transportnih vodovodnih kolektora, te prelaganja elektro, plinskih i DTK instalacija. Duž prometnice postavljena je javna rasvjeta. Križanje Rujevica i čvor Hosti opremljeni su semaforima. Izgrađen je i novi spoj ceste Pehlin – Drnjevići na Ulicu Zametskog korena čime je dobivena veća preglednost križanja i veća sigurnost prometovanja.

Radove izgradnji 3. faze prometnice, do granice s Općinom Viškovo, u dužini od 2.760 metara, na čvoru Hosti  izvela je Zajednica ponuditelja GP Krk, i Geoprojekt d.d. Opatija, a nadzor Institut IGH d.d. Zagreba. Vrijednost radova na izgradnji 3. faze prometnice Rujevica – Marinići iznosi 9.710.000,00 kuna s PDV-om.