Ovaj program okuplja učenike od petog do osmog razreda svih osnovnih škola grada Rijeke. Cilj programa nije samo stvoriti male umjetnike, već razvijati i poticati kreativnost djece, kako bi daljnjim radom pozitivno utjecala na okruženje u smislu dizajna i kulturne svijesti.

U tri desetljeća djelovanja “LIADO” je odredio budućnost mnogih učenika koji su svoje daljnje obrazovanje nastavili upravo u umjetničkim školama i fakultetima. Riječki osnovnoškolci, pod vodstvom mentora i okruženi kistovima, bojama i svim mogućim alatima koji im služe kako bi izrazili svoje umjetničke sposobnosti i zadovoljili nemiran stvaralački duh, daju oduška svojoj kreativnosti. Rezultat svega je sudjelovanje  polaznika “LIADO-a” na nizu izložbi ne samo u Hrvatskoj, već i šire, ali i izvrsni rezultati te osvajanje nagrada na raznim natjecanjima.

Da bi ušao u tim “LIADO-a”, svaki polaznik mora proći testiranje, a ključ ulaska je uspješno položen test iz opće kreativnosti, likovne kreativnosti, crtanja i slikanja, ali i razgovor s potencijalnim polaznicima o interesu za likovno područje.

Mnogi od bivših polaznika LIADO-a danas su uspješni i cijenjeni umjetnici, arhitekti, kreativci s kojima se naš Grad uvelike ponosi.