crveni križ.jpg

Sabirna akcija Gradskog društva Crvenog križa Rijeka

Rijeka, 24. veljače 2015.
U četvrtak, 26. veljače od 10 do 18 sati Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka na nizu lokacija u Rijeci organizira sabirnu akciju za pomoć stanovništvu županjske Posavine. Prikupljaju se ciljani prehrambeni artikli: brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje konzerve, mesne konzerve i mesni doručak te marmelada.

više

predsjednici VMO i gradonačelnik.JPG

Obilježen kraj vijećnićkog mandata

Rijeka, 19. veljače 2015.
U vijećnici Grada Rijeke održan je prijem za predsjednike vijeća mjesnih odbora kojima je raspisivanjem izbora za članove vijeća mjesnih odbora, krajem 2014. godine istekao mandat. Uz izraze zahvale za ostvarenu suradnju, kao priznanje za njihov rad i doprinos u razvoju mjesne samouprave u gradu Rijeci u proteklom mandatu, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel uručio im je knjigu Radmile Matejčić "Kako čitati grad".

više

Likovni radovi na temu maškara.jpg

Na Zametu završilo peto godišnje doba

Rijeka, 18. veljače 2015.
Danas je na Zametu siboličnim paljenjem Pusta završilo "peto godišnje doba". Zametske maškare i zvončari tradicionalno na Antoniu započinju s karnevalskim zbivanjima i završavaju na "pusnu sredu". Tako je bilo i ove godine.

više

mob. rec. dvorišta.jpg

Postavljanje mobilnih reciklažnih dvorišta u Rijeci

Rijeka, 19. veljače 2015.
Grad Rijeka i Komunalno društvo Čistoća, kao nadogradnju sustava odvojenog prikupljanja otpada, uvode mobilna reciklažna dvorišta. Mobilna reciklažna dvorišta bit će na području grada Rijeke postavljena na 19 lokacija prema unaprijed određenom rasporedu. Predviđeno je da dvorište na svakom lokalitetu radi 14 dana, nakon čega se premješta na sljedeću lokaciju.

više

Mačka1.jpg

Sterilizacija mačaka u veljači s 50% popusta

Rijeka, 1. veljače 2015.
Udruga "Mijau" Rijeka uz suradnju sa četiri veterinarske ambulante u Rijeci, i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka u razdoblju od 1. do 28. veljače. Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 posto, tj. za samo 205 kuna po zahvatu. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

više

DD krvi 23.01.2015.jpg

Na Zametu prikupljeno  32 doze  krvi

Rijeka, 23. siječnja 2015.
Danas je na Zametu u MO u sklopu Centra Zamet, održana prva ovogodišnja humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju je organizirao Aktiv dobrovoljnih davaoca krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i Aktiv Zamet, a u suradnji s Zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka.

više