Centralno gradsko groblje Drenova obuhvaća površina  od oko  412.006 m².

Grobljem dominira Centralni objekt kojeg je projektirao akademik Dinko Kovačić, a  koji je dovršen 2007.g. i za čiju su izgradnju Komunalno društvo Kozala i Grad Rijeka izdvojili 33 milijuna kuna. Izvođač radova bio je GP ”Krk”, a nadzor su obavljale tvrkte Karloline iz Liča, AG Projekt iz Kostrene te Energomont iz Rijeke.

Dvoetažni centralni  objekt sastoji se iz više cjelina, i to reprezentativnog ceremonijalnog prostora, sadržaja za prijem i pripremu pokojnika, servisnih prostora i prostora grobnog gospodarstva te administrativnih prostora s izložbenim salonom pogrebne opreme, a unutar objekta predviđen je i prostor krematorija. Najsvečaniji dio objekta svakako su ceremonijalni dijelovi, smješteni su na gornjem platou, te se preko trgova s raskošnim trjemovima direktno vezuju na središnju svečanu aleju. Površina objekta iznosi 3.200 m² bez trijema i ceremonijalnog trga.

Prostor na kojem je izgrađen Centralni objekt nalazi se na južnom rubu groblja i na istaknutom je položaju, te predstavlja centralni dio Centralnog gradskog groblja Drenova. Dolazak građana na prostor riješen je od glavnog ulaza u groblje prilaznom alejom koja se naslanja na trg ispred objekta.

Cijeli objekt oblikovan je bijelim kamenom, modrim staklom, bojanim betonom i maslinovim drvom. Na groblju je uređena i Aleja branitelja na kojoj počivaju poginuli branitelji iz Domoviskog rata.

Groblje se kontinuirano proširuje pa su tako 2013. g. dodana novoizgrađena grobna polja G-8 i G-9, a produžena je i Centralna aleja. Riječ je o investiciji vrijednoj 21,7 milijuna kuna.
Na groblju postoji električno vozilo kojim se stariji sugrađani mogu voziti do udaljenih grobnih mjesta.