Plaža za osobe s invaliditetom se nalazi na zapadnom dijelu grada Rijeke, neposredno uz obalnu cestu koja Rijeku povezuje s turističkim područjem opatijske rivijere.

Smještena je uz šetalište u uvali Kostanj, na lijepom i atraktivnom dijelu obale Kvarnerskog zaljeva, između područja Bivio i uvale Preluk. Korisnici plaže za osobe s invaliditetom prvenstveno su osobe s teškim i težim tjelesnim oštećenjima i njihove obitelji.
Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža te namjene na Mediteranu. Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor. Plaža je nositelj Plave zastave.

Dio plaže izgrađen je u terasama koje su visinski denivelirane, a sve podne površine obrađene su tako da onemogućavaju klizanje. Plaža ima posebnu opremu: napravu za spuštanje teških invalida u more, rampu za ulazak lakših invalida u more, sanitarni čvor, plažne tuševe, rukohvate i zaštitnu mrežu u moru.

U neposrednoj blizini plaže uređeno je zasebno parkiralište.
Grad Rijeka putem Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života održava plažu te tijekom ljetnih mjeseci organizira službu spašavanja, odnosno spasioce, educirane u od strane Hrvatskog Crvenog križa, koji su uvijek spremne pomoći korisnicima plaže.
Na plažu Kostanj, u vlastitom aranžmanu ili organizirano dolaze i osobe s invaliditetom iz drugih gradova Hrvatske.