Na  Koblerovom trgu obnovljena je komunalna infrastruktura i spriječeno prodiranje podzemnih voda. Cjelokupna površina trga uključujući prolaz ispod Ure do Korza je popločena. Uređena je i fontana te ugrađena dekorativna rasvjeta.

Koblerov trg uređivan je tijekom 2014.- 2015.g. Budući da je zadnja rekonstrukcija Koblerova trga bila prije više od 40 godina, uređenjem su bili obuhvaćeni i radovi na zamjeni vodovodne mreže te uređenju kanalizacije. U površini ispod trga izvedeni su radovi sanacije komunalne infrastrukture i sprječavanja prodiranja podzemnih voda.

Trg je popločen granitom i kastavskim sivcem. U sklopu uređenja sanirana  je fontana “Stari kolodrob”, postavljena prema idejnom rješenju arhitekta Igora Emilija. Osvjetljenje fontane zamijenjeno je, a u utore nagaznih površina stepenica fontane ugrađene su svjetleće led trake.

Izvedena je nova javna i dekorativna rasvjeta trga i fontane te prolaza ispod Ure.

 

Uređenjem trga riješen je problem izbijanja podzemnih voda koje su stvarale probleme prilikom veće količine kiše. Trg je postao omiljeno okupljalište s brojnim sadržajima.

Ukupna vrijednost izvedbe radova iznosi 6.948.970,00 kuna (s PDV-om), a usluga nadzora iznosi 81.875,00 kn (s PDV-om).
Radove na instalacijama dovoda vode i fekalne odvodnje sufinanciralo je Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka.

Također, na zgradi bivše Robne kuće Varteks, na mjestu gdje se svojedobno nalazila zgrada u kojoj je rođen Ivan Giovanni Kobler, odvjetnik i povjesničar istraživač povijesti Rijeke, prema kojem trg već stotinu godina nosi ime, postavljena je spomen ploča.