Plaža Ploče najveća je uređena plaža na području Rijeke, površine 14.000,00 m², a sastoji se od plažnog pojasa, šetnice sa zelenilom i rasvjetom i zone iznad šetnice ozelenjene mediteranskim biljem i opremljene klupama za odmor. Plaža je nositelj Plave zastave.

Pristup plaži omogućen je s više strana, stubištem i liftom, a za osobe s posebnim potrebama osiguran je pristup trima podiznim platformama.

Uz plažu, u sklopu objekta bazenskog kompleksa, smješteni su: sanitarni čvorovi (13 toaleta) s prostorom za tuševe, i to muške, ženske i za osobe s invaliditetom, zatim 22 kabine za presvlačenje, kao i spremišta plažne opreme.

U samu izgradnju plaže Ploče, što uključuje geodetske radove, krajobrazno uređenje te uređenje i nasipavanje plažnog pojasa, uloženo je 16.171.461,15 kn.

U prvoj sezoni kupanja 2011. godine, ispunjeni su svi kriteriji koje zahtijeva sustav Plave zastave, pa je plaža opremljena informativnim pločama, spremnicima za odvojeno prikupljanje otpada, jarbolom za zastavu. U moru je postavljena zaštitna plutajuća barijera u dužini 400 metara te je organizirana spasilačka služba. Plaža Ploče je 2012. godine dobila nagradu za najuređeniju gradsku plažu u Hrvatskoj.