Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2014. godinu prema kojem će se u 2014. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 7.843.100 milijuna kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, scenske i filmske djelatnosti, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

Program javnih potreba u kulturi za 2014. godinu usvojen je na 6. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke održanoj 19. prosinca 2013. godine.

Ove godine na natječaj za javne potrebe u kulturi pristiglo je ukupno 795 prijedloga programa, a za sufinanciranje su predloženi najbolje ocijenjeni programi.

U djelatnosti zaštite i očuvanja kulturnih dobara pristiglo je 28 prijedloga programa od ukupno 18 predlagatelja. U nakladničkoj, knjižnoj i knjižničnoj djelatnosti pristigao je 101 prijedlog programa od 44 predlagatelja. U muzejsko-galerijskoj djelatnosti i likovnoj umjetnosti pristiglo je 95 prijedloga programa od ukupno 42 predlagatelja. U djelatnosti dramske umjetnosti, plesa i pokreta pristiglo je 54 prijedloga programa od ukupno 36 predlagatelja. U djelatnosti novi mediji pristigao je 21 prijedlog programa od 15 predlagatelja. U djelokrugu filmske djelatnosti pristiglo je ukupno 50 prijedloga programa od 37 predlagatelja. U glazbenoj djelatnosti pristigla su 398 prijedloga programa od ukupno 70 predlagatelja. Konačno, za kulturne aktivnosti manjinskih udruga, mjesnih odbora i udruga u mjesnim odborima te društvima prijateljstva pristiglo je 48 prijedloga programa od ukupno 27 predlagatelja.

Za čitanje i spremanje dokumenata potreban vam je Adobe Acrobat Reader čitač PDF dokumenata, čija je posljednja besplatna verzija koja podržava hrvatski jezik dostupna na našoj stranici Tehničkih uputa.
Tekst je pretvoren u PDF obrazac radi lakšeg skidanja sa Interneta. Dovoljno je kliknuti desnom tipkom na mišu i odabrati komandu Save Target As, kako biste dokument spremili na vašem računalu.

Zapisnici kulturnih vijeća 2014.