U Dječjem vrtiću Rijeka se još od 1983. godine, kada je potpisan prvi ugovor s tadašnjim Zavodom za javno zdravstvo Rijeka, intenzivnije  pristupilo uvođenju zdravih namirnica kao što su: proso, zobene pahuljice, palenta, leća, pšenične klice, više mlijeka i mliječnih proizvoda, maslinovo ulje, polucrni kruh, povrtne juhe, povrće te namazi koji se pripremaju u vrtiću.

S obzirom na to da djeca dolaze s različitim prehrambenim navikama, puno se truda i umijeća ulaže kako bi ponuđene namirnice djeca prihvatila, za što je neophodna suradnja i podrška roditelja.

Zdravstvene voditeljice Dječjega vrtića Rijeka u suradnji s Odjelom prehrane Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo izrađuju sezonske jelovnike koji moraju zadovoljiti optimalan unos zastupljenih prehrambenih tvari te dovoljan unos vlakana.

Uravnotežena prehrana djece u vrtiću osigurava se redovitim brojem obroka u skladu s preporučenim količinama energetskih i prehrambenih tvari.

Od 2008./2009. godine u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a u DV Rijeka organiziran je punkt za prihvat djece s celijakijom kojoj je omogućena bezglutenska prehrana, kao i prehrana za djecu oboljelu od alergija i drugih kroničnih bolesti.

 

Srijeda, 28. listopad 2020.

29. listopada obilježavamo Svjetski dan moždanog udara

U četvrtak, 29. listopada 2020. na Korzu će od 10 sati biti postavljen štand, a u 12 sati održat će se predavanja u Mramornoj dvorani Guvernerove palače gdje će se građani educirati o simptomima i prepoznavanju moždanog udara te o postupcima pravovremene intervencije.

Više informacija