U Dječjem vrtiću Rijeka se još od 1983. godine, kada je potpisan prvi ugovor s tadašnjim Zavodom za javno zdravstvo Rijeka, intenzivnije  pristupilo uvođenju zdravih namirnica kao što su: proso, zobene pahuljice, palenta, leća, pšenične klice, više mlijeka i mliječnih proizvoda, maslinovo ulje, polucrni kruh, povrtne juhe, povrće te namazi koji se pripremaju u vrtiću.

S obzirom na to da djeca dolaze s različitim prehrambenim navikama, puno se truda i umijeća ulaže kako bi ponuđene namirnice djeca prihvatila, za što je neophodna suradnja i podrška roditelja.

Zdravstvene voditeljice Dječjega vrtića Rijeka u suradnji s Odjelom prehrane Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo izrađuju sezonske jelovnike koji moraju zadovoljiti optimalan unos zastupljenih prehrambenih tvari te dovoljan unos vlakana.

Uravnotežena prehrana djece u vrtiću osigurava se redovitim brojem obroka u skladu s preporučenim količinama energetskih i prehrambenih tvari.

Od 2008./2009. godine u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a u DV Rijeka organiziran je punkt za prihvat djece s celijakijom kojoj je omogućena bezglutenska prehrana, kao i prehrana za djecu oboljelu od alergija i drugih kroničnih bolesti.

 

Četvrtak, 12. prosinac 2019.

Upis u obvezni program predškole u pedagoškoj godini 2019./2020.

Što je program Predškole? Program predškole pomaže vašem djetetu razviti vještine potrebne za školu, stvoriti radne navike i socijalizirati se u skupini vršnjaka.  Program predškole bit će od velike pomoći vašem djetetu jer će se u krugu svojih vršnjaka pripremiti za školu i ispunjavanje školskih obveza. Je li program Predškole obavezan? Program predškole obvezan je za svu…

Više informacija

 

Skip to content