Sportsko-rekreacijsko-zabavni kompleks Bazeni Kantrida otvoren je 2008. godine, Rekonstrukcijom i nadogradnjom otvorenog olimpijskoga bazena uz samo more nastalo je pet bazena različitih dimenzija. 

Bazeni Kantrida uključuju Olimpijski bazen 1 (dvoransko plivalište) s jedinstvenim pomičnim krovom, potpuno rekonstruirani Olimpijski bazen 2 (otvoreno plivalište), Bazen 25m, Dječji bazen te Bazen za skokove u vodu. Bazeni služe za trening sportaša svih dobnih skupina i sportsku rekreaciju građana, opremljeni prema standardima najvećih natjecanja u vodenim sportovima. Kompleks se nalazi na samoj plaži koja je uređena sredinom lipnja 2011. godine.

Premda prvenstveno sportski objekt, kompleks nudi i niz sadržaja za rekreaciju, opuštanje i zabavu. Sportašima i građanima na raspolaganju su fitness i wellness, a u sklopu kompleksa nalaze se i ronilački klub i turistička agencija. Posjetitelji se mogu opustiti u nekom od tri ugostiteljska objekta. Javna garaža raspolaže s gotovo 150 parkirnih mjesta.

Kompleks je dobitnik svjetskih nagrada. Međunarodni olimpijski odbor (IOC) i Međunarodno udruženje za sportske i rekreacijske objekte (IAKS) dodijelili su Bazenima Kantrida 2009. godine brončanu medalju u kategoriji objekata za vodene sportove, dok je Međunarodni paraolimpijski odbor dodijelio i posebno priznanje (IPC Distinction) za objekte prilagođene osobama s invaliditetom. Plaža Ploče je 2011. godine u sklopu akcije Plavi cvijet dobila posebno priznanje u kategoriji najbolje uređene javne plaže, a 2012. godine u sklopu akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku proglašena je najboljom plažom u kategoriji urbane/mjesne plaže.

Objektom upravlja Rijeka sport d.o.o. trgovačko društvo u vlasništvu Grada Rijeke.