Centar Zamet otvoren je 2009. Riječ je o javnom kompleksu u kojem se, uz veliku dvoranu nalaze knjižnica, ured Mjesnog odbora, brojni komercijalni sadržaji, javni trg i garaža. Ovaj kompleks društveni je, sportski i poslovni centar zapadnog dijela grada Rijeke.

Centar se koristi za organizaciju najzahtjevnijih sportskih dvoranskih takmičenja, koncerata, kongresa, javnih predavanja i raznolikih kulturnih programa.

U Centru Zamet održana su razna međunarodna natjecanja, od europskog pojedinačnog prvenstva u šahu za muškarce i žene, Svjetskog prvenstva u kuglanju za juniorke i juniore do 23 godine, Croatia karate open i dr..

Dvorana je idealan prostor za organiziranje koncerata, a u njoj je u više navrata održana dodjela diskografskih nagrada Hrvatske Porin.
Kompleks je sa središtem grada povezan autobusnim linijama br. 2 i 2a, a sa središtem grada i Gornjim Zametom linijom 3a.

Atraktivna arhitektura Centra Zamet, projekt je studija 3LHD za koji je projektant dobio godišnju nagradu “Bernardo Bernardi” kao najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2009. godini, kao i srebrnu medalju u kategoriji Pojedinačni zatvoreni objekti, na natječaju IOC/IAKS Award, Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Međunarodne udruge za sportske i rekreacijske objekte (IAKS).

Centar Zamet dobitnik je i prestižne nagrade najpoznatijeg svjetskog arhitektonskog portala ArchDaily. Proglašen je najboljim u kategoriji sportskih građevina u sklopu natječaja “Building of the Year 2009”. Također, Centar Zamet dobio je nagradu Vladimir Nazor za 2009. godinu iz područja arhitekture i urbanizma, koju dodjeljuje Ministarstvo kulture, a  Studiju 3LHD, za Centar Zamet Hrvatsko društvo dizajnera dodijelilo je  priznanje u kategoriji najuspješnijeg ostvarenja u području dizajna prostorne grafike i signalizacije u 2010. godini. 

Objektom upravlja Rijeka sport d.o.o. trgovačko društvo u vlasništvu Grada Rijeke.