U rujnu 2009. svečano je otvoren Centar Zamet. Riječ je o suvremenom javnom kompleksu smještenom pokraj tržnice i osnovne škole, a u kojem se uz dvoranu nalaze knjižnica, ured Mjesnog odbora, brojni komercijalni sadržaji, javni trg i javna garaža te kompleks predstavlja društveni, sportski i poslovni centar zapadnog dijela grada Rijeke.

Moderna arhitektura Centra Zamet, projekt studija 3LHD, dodatno je naglasila atraktivnost ovog projekta, kako eksterijera tako i interijera za čiju je izvedbu projektant dobio godišnju nagradu “Bernardo Bernardi” kao najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u tekućoj godini, kao i srebrnu medalje u kategoriji Pojedinačni zatvoreni objekti na natječaju IOC/IAKS Award, koji organizira Međunarodni olimpijski odbor (IOC) i Međunarodna udruga za sportske i rekreacijske objekte (IAKS).

Centar Zamet dobitnik je i prestižne nagrade najpoznatijeg svjetskog arhitektonskog portala ArchDaily proglašen je najboljim u kategoriji sportskih građevina u sklopu natječaja “Building of the Year 2009”.

Također, Centar Zamet dobio je nagradu Vladimir Nazor za 2009. godinu iz područja arhitekture i urbanizma koje dodjeljuje Ministarstvo kulture,a  Studiju 3LHD Hrvatsko društvo dizajnera dodijelilo je za Centar Zamet priznanje u kategoriji najuspješnijeg ostvarenje u području dizajna prostorne grafike i signalizacije u 2010. godini. Ovdje pogledajte više o radu Studija na Centru Zamet.

Centar nudi raznolike prostore koji mogu poslužiti za organizaciju najzahtjevnijih sportskih dvoranskih takmičenja, koncerata, kongresa, javnih predavanja i raznolikih kulturnih programa. Možemo reći da novi prostor pruža nove mogućnosti za sve građane, a posebno sportaše, djecu, mlade i rekreativce, ali i poslovne subjekte.

Tijekom 2009. i 2010. godine u Centru Zamet održana su razna međunarodna natjecanja, kao što su 11. europsko pojedinačno prvenstvo u šahu za muškarce i žene EURO 2010. (najveće ikada održano šahovsko prvenstvo do sada u Hrvatskoj, koje je u Centar Zamet dovelo i jednog od najvećih svjetskih šahista, Anatolija Karpova) ili pak Svjetsko prvenstvo u kuglanju za juniorke i juniore do 23 godine. Uz to što pruža vrhunski sportski doživljaj, dvorana je idealan prostor za organiziranje koncerata pa su tako do sada održani koncerti Maksima Mrvice, Klape Intrade, dvije godine zaredom održala se dodjela diskografskih nagrada Hrvatske Porin, koncert Masima Savića, Josipe Lisac, Nene Belana i Marka Tolje te talijanskih legendi Ricchi e poveri, kao i festivali MIK i Kvarnerić.

U suradnji sa Zavodom za informatičku djelatnost Grada Rijeke posjetiteljima Centra Zamet omogućen je besplatni bežični pristup internetu.

Kompleks je sa središtem grada povezan autobusnim linijama br. 2 i 2a, a sa središtem grada i Gornjim Zametom linijom 3a.