Atletska dvorana Kantrida svečano je otvorena u svibnju 2010. godine, a dio je Sportsko-rekreacijskog centra Kantrida. U prvom je redu namijenjena treningu atletičara i organizaciji dvoranskih sportskih natjecanja u atletici, ali i odvijanju ostalih sportskih i rekreativnih aktivnosti poput rukometa, košarke, malog nogometa, aerobika, plesa, tenisa, badmintona i dr. U sklopu dvorane nalazi se i umjetna penjačka stijena visine 12 metara.

Novi riječki kompleks sastoji se od atletske dvorane s pomičnim tribinama i upravne zgrade, povezanih “toplim” mostom te od penjačke stijene, jedne od najviših umjetnih penjačkih stijena u zatvorenom prostoru u Hrvatskoj, te pratećih prostorija. U sklopu objekta nalazi se i fitness dvorana, dvorana za sastanke, seminare i predavanja te caffe bar. Posebnost dvorane je parter prekriven tartanom, koji se proteže i cijelom dužinom spojnog mosta i vanjske terase caffe bara.

Objekt je prilagođen osobama s invaliditetom.

Atletska dvorana Kantrida izdvaja se i svojom arhitekturom – odabirom oblutaka i keramike kao završnog krovnog pokrova nastojao se postići vizualni efekt mreškanja i svjetlucanje morske površine u otvorenoj vizuri koja se preko krova građevine otvara s Istarske ulice prema Riječkom zaljevu.

Najveće natjecanje do sada održano u Atletskoj dvorani Kantrida je Prvenstvo Hrvatske u atletici u dvorani za seniore/seniorke, održano u siječnju 2011. godine. Ovo se najjače dvoransko prvenstvo u atletici u Hrvatskoj po prvi puta održalo izvan Zagreba.

Atletska dvorana Kantrida nalazi se uz Stadion Kantrida, 50 metara od mora, prema istoku grada, na udaljenosti od 500 metara nalazi se Sportsko-rekreacijski centar 3. maj, a 200 metara prema zapadu i kompleks Bazeni Kantrida.

Posjetiteljima Atletske dvorane Kantrida omogućen je besplatni bežični pristup internetu.

Kompleks je sa središtem grada povezan autobusnom linijom 1.