Sportsko-rekreacijski centar Belveder nalazi se na Belvederu, četvrti u središtu grada. Centar je izgrađen 1936. i zaštićen je objekt kulture.

Sportsko-rekreacijski centar Belveder nalazi se na Belvederu, četvrti u središtu grada. Centar je izgrađen 1936. i spada pod zaštićenu zonu kulture od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Bruto razvijena površina građevine iznosi 10.696 m2, a razvijena površina građevine, odnosno u tlocrtu iznosi 2.220 m2. Površina vanjskog prostora iznosi 3.514 m2. SRC Belveder je sa središtem grada povezan autobusnom linijom br. 4. Osnovna namjena je za sportove: nogomet, ragbi, gimnastiku, karate i boks. Uz to, SRC Belveder se povremeno koristi za rekreaciju.

Glavni dio objekta čine nogometno igralište, gimnastička dvorana i mala dvorana za rekreaciju, dok su pomoćni sadržaji svlačionice, uredski prostor za suradnika, fitness centar i ambulanta za kiropraktiku. U sklopu Centra nalazi se restoran i prodajni prostori. Na tribinama ima 2.000 sjedećih mjesta, uz 100 sjedećih mjesta u gimnastičkoj dvorani.
Na nogometnom igralištu u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Belveder izvršeni su radovi 13. ožujka 2014. godine na sanaciji i postavljanju novog umjetnog travnjaka te su uređene tribine. Stari, zamijenjeni umjetni travnjak, koristio se od 8. travnja 2004. godine. Zbog intenzivnog korištenja koje od početka korištenja do sada iznosi oko 30.000 sati, taj je travnjak istrošen te je bilo potrebno sanirati postojeće igralište i postaviti novu umjetnu travu.

Prije početka radova na sanaciji i izmjeni travnjaka Rijeka sport d.o.o. je, u ime Grada Rijeke, raspisao natječaj i kao najpovoljnija odabrana je ponuda Tilia sport grupa d.o.o., iz Viškova, te je sklopljen ugovor o izvođenju radova. Izvođenje radova započelo je 16. rujna 2013. godine, radovi su dovršeni i novi travnjak koristi se od ovog tjedna.

Projektnu dokumentaciju je izradilo Građevno projektn izavod d.o.o. izRijeke, a stručni nadzor gradnje vršila je tvrtka Karoline d.o.o iz Liča. Ugovorenavrijednostradova iznosila je 2.095.785,00kuna + PDV (523.946,25 kuna), odnosno ukupno 2.619.731,25 kuna.

Dimenzije izvedenog igrališta od umjetne trave su 100 m u dužinu i 60 m u širinu što odgovara standardima za održavanje svih natjecanja koje provodi Nogometni savez Primorsko – goranske županije.

Na istočnoj, južnoj i zapadnoj strani igrališta osigurana je minimalna udaljenost od 3 od metra od linije/crte igrališta do čvrstog objekta (ograde i/ili zida) dok je zid sjeverne tribine obložen adekvatnom zaštitnom oblogom čime je osigurana maksimalna zaštita svih korisnika nogometnog igrališta.

Na igralište je postavljena umjetna trava ukupne površine 6.920 m² proizvođača Lano sports NV, PROFOOT MXSi 20 40-TPE IS 25 (13/M/58766-1).

Tijekom radova na sanaciji i izmjeni umjetne trave odvijali su se:
– građevinsko-obrtnički radovi koji su se sastojali od demontažnih i pripremnih radnji na objektu te radovi koji su uključivali sanaciju i doradu postojeće južne tribine, širenje zone igrališta u jugozapadnom i jugoistočnom dijelu;
– radovi na postavljanju umjetnog travnjaka koji su se sastojali od izrade amortizacijskog sloja u debljini od 25 mm, polaganja umjetne trave, ugradnje ispune od kvarcnog pijeska i TPE (Termo Plastični Elastomer) ekološkog granulata;
– radovi na opremanju igrališta s golovima, mrežama za golove i korner zastavicama;
– radovi na sustavu za polijevanje igrališta.

Osnovne karakteristike umjetne trave s amortizacijskom podlogom i ispunom:
– amortizacijski sloj debljine 25 mm izrađenog od gumenog granulata SBR;
– umjetna trava zelene nijanse s debljinom vlakna od 360 µm, visinom vlakna 40 mm, UV stabilna;
– ispuna od kvarcnog pijeska;
– završna ispuna od ekološkog granulata TPE (Termo Plastični Elastomer).

Terensko ispitivanje novo postavljene umjetne trave na SRC Belveder izveo je  UEFA-in ovlašteni Laboratorijsko istraživački centar za umjetnu travu Univerziteta Ghent. Ispitivanje je obavljeno 5. ožujka 2014. godine, a rezultati u cijelosti zadovoljavaju kriterije za izdavanje FIFA Recommended 2 Star Certifikata koji će se i službeno dostaviti Rijeka sportu.

Na igralištima s takvom kvalitetom umjetnog travnjak odigravaju se nacionalna i međunarodna natjecanja u Europi.

Nogometno igralište SRC Belveder za provođenje sportskog programa koristi 6 nogometnih klubova: Lokomotiva, Rikard Benčić, Orijent, Stari Grad, Kozala i Grbci podijeljenih u 23 skupine koje čine mlađi i stariji morčići , mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori, seniori i veterani.

Osim nogometaša teren koriste i ostali klubovi koji treniraju u centru. U slobodno vrijeme koriste ga rekreativci, a povremeno i škole te fakulteti za provođenje svojih aktivnosti vezanih uz tjelesnu kulturu.

Na razini jedne godine nogometno igralište bilježi 20.000 ulaza, a prosječni mjesečni broj sati iznosi 210. Objekt se koristi svih sedam dana u tjednu.

Sva nogometna igrališta s umjetnom travom u Rijeci –  Pomoćno igralište Stadiona Kantrida, Nogometno igralište Robert Komen i SRC Belveder – izvedena su po najvišim standardima FIFA-e, a Rijeka je grad s najvećim brojem nogometnih igrališta s umjetnom travom koji imaju najviši FIFA certifikat u Hrvatskoj.