Sportsko-rekreacijski centar Belveder nalazi se na Belvederu, četvrti u središtu grada. Centar je izgrađen 1936. i spada pod zaštićenu zonu kulture od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Bruto razvijena površina građevine iznosi 10.696 m², a razvijena površina u tlocrtu iznosi 2.220 m². Površina vanjskog prostora iznosi 3.514 m². SRC Belveder je sa središtem grada povezan autobusnom linijom br. 4.

Osnovna namjena je za sportove: nogomet, ragbi, gimnastiku, karate i boks. Uz to, SRC Belveder se povremeno koristi za rekreaciju.

Glavni dio objekta čine nogometno igralište, gimnastička dvorana i mala dvorana za rekreaciju, dok su pomoćni sadržaji svlačionice, uredski prostor za suradnika, fitness centar i ambulanta za kiropraktiku. U sklopu Centra nalazi se restoran i prodajni prostori. Na tribinama ima 2.000 sjedećih mjesta, uz 100 sjedećih mjesta u gimnastičkoj dvorani.

2014. godine postavljen je novi umjetni travnjak te uređene tribine. Dimenzije travnjaka su 100 m u dužinu i 60 m u širinu, što odgovara standardima za održavanje natjecanja koje provodi Nogometni savez Primorsko – goranske županije.

Na istočnoj, južnoj i zapadnoj strani igrališta osigurana je minimalna udaljenost od 3 od metra od linije/crte igrališta do čvrstog objekta (ograde i/ili zida) dok je zid sjeverne tribine obložen adekvatnom zaštitnom oblogom čime je osigurana maksimalna zaštita svih korisnika nogometnog igrališta.

Na igralište je postavljena umjetna trava ukupne površine 6.920 m² proizvođača Lano sports NV, PROFOOT MXSi 20 40-TPE IS 25 (13/M/58766-1).

Osnovne karakteristike umjetne trave s amortizacijskom podlogom i ispunom:

  • amortizacijski sloj debljine 25 mm izrađenog od gumenog granulata SBR;
  • umjetna trava zelene nijanse s debljinom vlakna od 360 µm, visinom vlakna 40 mm, UV stabilna;
  • ispuna od kvarcnog pijeska;
  • završna ispuna od ekološkog granulata TPE (Termo Plastični Elastomer).

Terensko ispitivanje novo postavljene umjetne trave izveo je  UEFA-in ovlašteni Laboratorijsko istraživački centar za umjetnu travu Univerziteta Ghent. Rezultati u cijelosti zadovoljavaju kriterije za izdavanje FIFA Recommended 2 Star Certifikata.

Na igralištima s takvom kvalitetom umjetnog travnjak odigravaju se nacionalna i međunarodna natjecanja u Europi.

Nogometno igralište SRC Belveder za provođenje sportskog programa koristi 6 nogometnih klubova: Lokomotiva, Rikard Benčić, Orijent, Stari Grad, Kozala i Grbci podijeljenih u 23 skupine koje čine mlađi i stariji morčići , mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori, seniori i veterani.

Osim nogometaša teren koriste i ostali klubovi koji treniraju u centru. U slobodno vrijeme koriste ga rekreativci, a povremeno i škole te fakulteti za provođenje svojih aktivnosti vezanih uz tjelesnu kulturu.

Na razini jedne godine nogometno igralište bilježi 20.000 ulaza, a prosječni mjesečni broj sati iznosi 210. Objekt se koristi svih sedam dana u tjednu.

Sva nogometna igrališta s umjetnom travom u Rijeci –  Pomoćno igralište Stadiona Kantrida, Nogometno igralište Robert Komen i SRC Belveder – izvedena su po najvišim standardima FIFA-e, a Rijeka je grad s najvećim brojem nogometnih igrališta s umjetnom travom koji imaju najviši FIFA certifikat u Hrvatskoj.

Objektom upravlja Rijeka sport d.o.o., trgovačko društvo u vlasništvu Grada Rijeke.