Dječji dom „Tić” omogućava stručni tretman djece žrtava zlostavljanja (seksualnog, emocionalnog i fizičkog) i zanemarivanja.

Multidisciplinarni tim u Dječjem domu “Tić” čine 2 psihologa, 1 socijalni radnik, 3 odgajatelja te vanjski suradnici 1 psihijatar i 1 pedijatar.

Savjetodavni rad je namijenjen djeci, mladima i njihovim obiteljima, a odnosi se na stručni tretman djece žrtava zlostavljanja (seksualnog, emocionalnog, fizičkog) i zanemarivanja, savjetodavni rad s njihovim nezlostavljajućim roditeljima, skrbnicima i obiteljima, te obiteljima kod kojih postoji rizik pojave zlostavljanja.

Za dolazak nije potrebna uputnica, kako bi se olakšao i ubrzao proces traženja i dobivanja stručne pomoći

Dječji dom “Tić” Rijeka  je javna ustanova socijalne skrbi čiji je osnivač Grad Rijeka. Sva sredstva za rad i poslovanje osigurana su u proračunu Grada Rijeke. Od 2005. godine ustanovu jednim dijelom financira i Primorsko-goranska županija, a od 2010. godine i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Sve su usluge za korisnike besplatne.

 

Ponedjeljak, 1. travanj 2019.

Javna tribina „Zlatno doba života bez nasilja: Prepoznavanje i sprječavanje nasilja u starijoj životnoj dobi“

U srijedu, 3. travnja s početkom u 9 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, održat će se javna tribina „Zlatno doba života bez nasilja: Prepoznavanje i sprječavanje nasilja u starijoj životnoj dobi“ koja se organizira povodom Svjetskog dana zdravlja, a usmjerena je na osobe starije životne dobi i njihove obitelji. Javna tribina se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

Više informacija

 

Skip to content