Cilj je promidžba davalaštva krvi i animacija darivatelja krvi kako bi se osigurale dostatne količine kvalitetne i sigurne krvi za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Osnovne aktivnosti programa su: redovne akcije darivanja krvi na terenu, seminar za edukaciju organizatora provođenja akcija darivatelja krvi, seminar za mlade diseminatore darivatelja krvi, tematska predavanja, svečana podjela priznanja za višestruke darivatelja krvi, posjete bolesnim i višestrukim darivateljima te provođenje aktivnosti u klubovima (klub 100 kapi i klub 25).

Aktivnosti se provode u mjesnim odborima, Zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, školama, fakultetima, učeničkim domovima i u Domu Crvenog križa.

U sklopu Doma Crvenog križa Rijeka, Janka Polić Kamova 32, otvoren je 2013. godine Centar za darivanje krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, prvi takav centar u Hrvatskoj.

 

Ponedjeljak, 30. prosinac 2019.

Gradonačelnik Obersnel darovao krv

U prostorijama Policijskog doma Policijske uprave Primorsko-goranske održana je akcija prikupljanja krvi kojoj se kao dobrovoljni davatelj odazvao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Više informacija

Petak, 27. prosinac 2019.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U ponedjeljak, 30. prosinca 2019. godine od 9.00 do 12.00 sati, u Policijskom domu, Trinajstićeva 13, Odsjek darivatelja krvi Crvenoga križa Rijeka organizira posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Više informacija

Četvrtak, 12. prosinac 2019.

Poziv na darivanje krvi

Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi poziva vas na zadnju ovogodišnju akciju darivanja krvi,  u subotu 14. prosinca, u atriju OŠ Srdoči, od 9 do 13 sati.

Više informacija

 

Skip to content