Tečaj je namijenjen budućim majkama i njihovim partnerima. Program provode patronažne sestre, u suradnji s specijalistom ginekologije i opstetricije i fizioterapeutom. Tečaj se provodi putem predavanja, vježbi i demonstracija.

Osnovne teme koje se obrađuju na tečaju su: zdrava i uspješna trudnoća; prepoznavanje rizične trudnoće i fiziologije poroda; promjene u urednoj trudnoći te osnovna znanja o dojenju; vježbe u trudnoći, za vrijeme poroda i nakon poroda; sretna i zdrava rodilja; dijete novi član obitelji, njega novorođenčeta.

U radu se koristi lutka veličine novorođenčeta i kompletna oprema potrebna za svakodnevnu njegu djeteta. Glavni ciljevi projekta su smanjenje tjeskobe, ispravljanje zabluda i umanjivanje straha, osiguranjem dostupnosti činjenica o trudnoći i porodu.

Tečaj će se provoditi tijekom cijele godine, izuzev srpnja i kolovoza, jednom mjesečno u trajanju od 18 sati, u prostorijama patronažne zdravstvene skrbi u ulici Ive Marinkovića 11/II.

 

Četvrtak, 20. lipanj 2024.

Upozorenje na toplinske valove

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije izdano je upozorenje građanima na moguću opasnost od toplinskog vala u Rijeci od četvrtka, 20. lipnja do subote, 22. lipnja.

Više informacija

Petak, 14. lipanj 2024.

Informativni letak ‘Odgovorno ljetovanje’

U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju za vrijeme turističke sezone, Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izradilo je letak „Odgovorno ljetovanje“ na hrvatskom i engleskom jeziku.

Više informacija