KBC Rijeka, Klinika za ginekologiju i porodništvo kontinuirano od 1995. godine organizira tečajeve psihofizičke pripreme trudnica za porod.

Cilj tečaja je upoznati buduće majke (i njihove partnere) sa činom poroda, te načinima na koji mogu doprinijeti da se porod lakše i brže završi. Tečaj podrazumijeva teorijska predavanja i vježbe u ukupnom trajanju od 24 sata kroz devet dana. Teme predavanja, odnosno vježbi su trudnoća i normalan porod, prehrana u trudnoći, fizička aktivnost i tjelesno vježbanje u trudnoći, priprema za porod, četiri porodna doba, alternativni načini rađanja, vježbe disanja i tjelesne vježbe, psihološki i emocionalni aspekti tijekom trudnoće, porođaja i roditeljstva, zaštita majčinstva prema zakonskim propisima, psihomotorni razvoj dojenčeta, novorođenče i prehrana, patronažna sestra – uloga i zadaci u zaštiti trudnica, babinjača i novorođenčadi, praktična uputstva o prirodnoj prehrani novorođenčeta – dojenje, te obilazak rodilišta.

Tečaj se provodi tijekom cijele godine, jednom mjesečno izuzev ljetnih mjeseci u prostorijama Klinike.U njegovoj provedbi sudjeluju stručnjaci različitih profesija (liječnici, medicinske sestre, psiholozi i pravnici).

 

Četvrtak, 20. lipanj 2024.

Upozorenje na toplinske valove

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije izdano je upozorenje građanima na moguću opasnost od toplinskog vala u Rijeci od četvrtka, 20. lipnja do subote, 22. lipnja.

Više informacija

Petak, 14. lipanj 2024.

Informativni letak ‘Odgovorno ljetovanje’

U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju za vrijeme turističke sezone, Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izradilo je letak „Odgovorno ljetovanje“ na hrvatskom i engleskom jeziku.

Više informacija